My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη

My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη

Ο Γιώργος Σουμπάσης, επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης, ζει σε ένα ρετιρέ στην Κυψέλη. Το σπίτι του, τα μαγαζιά του, το προσωπικό του στιλ αποπνέουν μια πιο ώριμη εκδοχή του hipster – έναν όρο που κατά τα άλλα ο ίδιος δεν αγαπάει ιδιαίτερα.

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη-1
Ο ίδιος, με τον σκύλο του Γκάτσμπι, στην κουζίνα του σπιτιού.

My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη-2
Στο βοηθητικό δωμάτιο, καρέκλα Thonet, γραφείο από παζάρι της Θεσσαλονίκης και πόστερ της προσωπικής του συλλογής.

Μετακόμισα εδώ Πέρυσι το καλοκαίρι. Είχε έρθει η ώρα να αφήσω το Κουκάκι. Δεν είχα την παραμικρή επιθυμία αρχικά να βρεθώ στην Κυψέλη. Για να βρω την Άνδρου, έβαλα GPS. επέλεξα αυτό το σπίτι γιατί Για το μπαλκόνι, το φως, τις γραμμές, τις εσωτερικές στροφές, την ηρεμία. στο σπίτι μου μου αρέσει Πολλά. Το μικρό μπαλκονάκι στην πίσω μεριά, το καθιστικό με την τραπεζαρία που γίνονται ένα, οι εσωτερικές συρόμενες πόρτες, η αίσθηση του παλιού που επιβιώνει. το σημείο όπου χαλαρώνω Ο καναπές. Ένα βιβλίο ή και τίποτα, ο μικρός με το κόκαλο δίπλα, ένας δίσκος στο πικάπ. δεν ξεχνάω ποτέ να Ποτίσω τα λουλούδια μου. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Κρασί, γιαούρτι, φρούτα, τυριά, Gin, κόκαλα για τον μικρό. στο σπίτι συνηθίζω να Βάζω έναν δίσκο να παίζει ακόμα και αν δεν είμαι εκεί τριγύρω. στιλ στον χώρο μου δίνει Είναι το σύνολο και όχι μεμονωμένα τα αντικείμενα. θα ήθελα να αλλάξω Κουφώματα. η επόμενη αγορά μου Ένα έπιπλο για την τακτοποίηση των βινυλίων μου. καθημερινή συνήθεια Η βόλτα με τον Γκάτσμπι στο Πεδίον του Άρεως. το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν ξυπνάω Πώς θα αντέξω τον χαμό μου. το πιο χρήσιμο δωμάτιο στο σπίτι μου Η κρεβατοκάμαρα. καταλαβαίνει κάποιος ότι ζω εδώ από Τις ευθυγραμμίσεις των πάντων και τα ίδια εκατοστά. Αρρώστια. από το να είμαι σπίτι, προτιμώ να Να πίνω ένα ποτό νωρίς σε κάποιο μπαρ, να παρακολουθώ θέατρο, να τρέχω σε κάποια συναυλία, να ξεχνιέμαι με φίλους.

My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη-3
Dexion κατασκευή για το πικάπ και τους δίσκους του, φυτό από τo Kopria Store, φωτιστικά τοίχου Massive.

My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη-4
Στο σαλόνι, ο καναπές και το τραπέζι είναι ιταλικά, αγορασμένα από το Back to the Future Furniture.

Ένα αντικείμενο που έχει συναισθηματική αξία για μένα Μια μεταξοτυπία του Γιάννη Μόραλη. Αρχικά την είχα στο Morning Bar, μετά βρήκε τη θέση της εδώ. Η χρονολογία της σύνθεσης του έργου είναι και η ημερομηνία γέννησής μου. Κάρμα. μότο Αν έχω, είναι αυτό: «Στα χειρότερα, βλέπω τα καλύτερα». το πιο δημιουργικό πράγμα που έκανα πρόσφατα Δυο τρεις μαζεμένες θεατρικές παραστάσεις. βιβλίο Δημήτρης Χατζής, Το διπλό βιβλίο. μουσική Πολλή, συνέχεια, παντού. Αυτή την περίοδο, Low, Patrick Shiroishi, LCD Soundsystem, Tρύπες, Yo La Tengo, Brian Eno. ταινία Απόφαση φυγής του Παρκ Τσαν-Γουκ. προορισμός Λήμνος. Το καταφύγιο. Για πάντα. συλλογή Καμία. Όχι άλλες εμμονές. φωτογράφος Το πλάσμα, η Ιφιγένεια Φιλοπούλου. διακόσμηση Όλα γύρω μου είναι διακόσμηση. Ένα χερούλι, μια αφίσα, ένα προφίλ αλουμινίου, οι συζητήσεις και οι εικόνες που ανταλλάσσω με τους αγαπημένους μου, Πένι και Μπιλ, που τρέχουν το υπέροχα μοναδικό Back to the future. μαγειρεύω Λίγο, θα ήθελα να λερώνω διαρκώς την κουζίνα μου, αλλά δεν προλαβαίνω να το κάνω, δυστυχώς. για να χαλαρώσω Μπαλκόνι, ένα δύο τσιγάρα, τίποτα. με φίλους στο σπίτι Θα ήθελα να τους βλέπω εδώ συνέχεια. Με κυνηγάνε, αλλά δεν μαζευόμαστε συχνά. Στόχος, μεγάλος στόχος. βόλτα στην Αθήνα Φιλοπάππου. το επόμενο ταξίδι μου Θέλω να είναι το Λος Άντζελες. στα άμεσα σχέδιά μου Δεν έχω, δεν κάνω πια. Όλα είναι αστεία τυχαία. ιδανική σχέση Η ήρεμη. η καλύτερη αίσθηση Το δείγμα κίνησης ουράς του Γκάτσμπι όταν με υποδέχεται.

My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη-5
Στο γυάλινο βοηθητικό τραπέζι του σαλονιού, η γνωστή αλουμινένια βάση με κερί από το εστιατόριο Λινού Σουμπάσης, ένα ροζ vintage τασάκι και πάνω του πόμολο Sam Stewart, ένα παλιό τεύχος Fantastic Man.

My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη-6
Πολυθρόνα Kroken του Ake Fribytter από το Back to the Future Furniture.

My Space: Σύγχρονη ζωή σε ένα χιπ ρετιρέ στην Κυψέλη-7
Στο υπνοδωμάτιο, vintage κονσόλα του ιταλικού brand Malibu, καθρέφτης Hay, φωτιστικό οροφής Parentesi Lamp των Achille Castiglioni και Pio Manzu από το Flos.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή