Μεταμορφώσεις: Παραμύθια ξανά από την αρχή στις γωνιές της Αθήνας

Μεταμορφώσεις: Παραμύθια ξανά από την αρχή στις γωνιές της Αθήνας

Για έξι εβδομάδες στις γειτονιές της Αθήνας, 30 έργα θα αποπειραθούν να μας συστήσουν ξανά γνωστές ιστορίες, μέσα από σύγχρονες μορφές αφήγησης.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «παραμύθι», την εξέλιξή του και την ενσωμάτωσή του στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία ερευνά το διακαλλιτεχνικό πρότζεκτ Μεταμορφώσεις. Η ομάδα επιμέλειας εκθέσεων και δράσεων σύγχρονης τέχνης Miss Dialectic (Κλέα Χαρίτου, Ελεάννα Παπαθανασιάδη, Κέλλυ Τσιπνή-Κολαζά) προσκαλεί 38 εικαστικούς καλλιτέχνες, επιμελητές, εικονογράφους, ενδυματολόγους, αρχιτέκτονες, ντιζάινερ, συγγραφείς, χορευτές και χορογράφους να μιλήσουν για τις σύγχρονες μορφές αφήγησης μέσα από 30 έργα που θα «ξεδιπλωθούν» σε διαδοχικά επεισόδια, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, σε διάστημα έξι εβδομάδων. Κολάζ, σκίτσα, φωτογραφίες, ηχητικά έργα, κατασκευές, βίντεο, ποιήματα, παρτιτούρες και περφόρμανς μάς κάνουν να διερωτηθούμε πάνω στα εργαλεία και στους κανόνες της αφήγησης. Ποιοι είναι οι συμβολισμοί πίσω από τον χρόνο και τον τόπο δράσης των ηρώων μιας ιστορίας, τα κοστούμια, τους χαρακτήρες; Ήρωες από το σενάριο μιας ταινίας που δεν γυρίστηκε ποτέ θίγουν οικουμενικά κοινωνικά ζητήματα. Λαϊκοί μύθοι εικονογραφούνται με νέα οπτική, διηγήματα των αρχών του περασμένου αιώνα ξαναγράφονται με συμπεριληπτικούς, φεμινιστικούς όρους. Πυρήνας της έκθεσης ο εργαστηριακός χώρος A FOREST. Οι εκδόσεις Dolce θα λειτουργήσουν ως δορυφόρος που θα φιλοξενεί εκτός από έργα και άλλες υβριδικές δράσεις.

Μεταμορφώσεις: Παραμύθια ξανά από την αρχή στις γωνιές της Αθήνας-1
Hypercomf, Digital Runaway Turtle (λεπτομέρεια), 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή