My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη

My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη

Η ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια του brand κοσμημάτων Prigipo, Καλομοίρα Παπαγεωργίου, ζει σε ένα διαμέρισμα στο Κουκάκι, λιτό, αφαιρετικό, ζεστό και γεμάτο από τα μικρά και μεγάλα κομμάτια της ζωής της.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη-1
Στο υπνοδωμάτιο επικρατούν αποχρώσεις του κόκκινου και του λευκού, γιατί ο συνδυασμός δημιουργεί ζεστασιά, ενώ στο κεφαλάρι του κρεβατιού έχει τοποθετήσει κάποια φυτά και αγαπημένα αντικείμενα από φίλους καλλιτέχνες.

My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη-2
Θέα στο Ηρώδειο από το μπαλκόνι του σπιτιού στον τρίτο όροφο και τα Wayfarer Rayban γυαλιά της, που φοράει από το 2010. 

Το σπίτι μου είναι Tο μέρος στο οποίο νιώθω ασφαλής και ήρεμη. επέλεξα να ζω εδώ γιατί Μπορώ να περπατώ μέχρι τη δουλειά μου. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να έρθεις και να φύγεις, κάτι που μου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας. αγαπημένο σημείο στο σπίτι Tο υπνοδωμάτιο, παρόλο που δεν κάθομαι πολύ. Είναι το πιο ευνοημένο δωμάτιο, γιατί το λούζει το φως όλη μέρα. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ O ήχος. Είτε είναι μουσική είτε podcast. ανάμνηση Τον πρώτο καιρό της μετακόμισης, όταν η τηλεόραση ήταν ακόμη πάνω σε κούτες. Έχει πάντα πλάκα όταν βρίσκω την ευκαιρία να αντιμετωπίζω την ενήλικη ζωή μου σαν φοιτητική και να γίνομαι πάλι ανέμελη. συνήθεια Ο πρωινός καφές στο σπίτι. τέχνη Η μουσική και η στιχουργική με συγκινούν περισσότερο. Είναι, κατά τη γνώμη μου, η ύψιστη μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφενός γιατί είναι εξαιρετικά περίπλοκη, αφετέρου είναι προσιτή με τρόπο που σε συνοδεύει σε όλη σου τη ζωή. Δεν ξέρω αν ένας πίνακας ζωγραφικής μπορεί να το κάνει αυτό. αγαπημένο αντικείμενο στο σπίτι μου Το ράδιο-πικάπ έπιπλο Grundig. Το αγόρασα από έναν γνωστό στη γειτονιά που μετακόμιζε. καλλιτέχνης Να επιλέξω έναν μόνο είναι αδύνατον, μην πω και άδικο. Λατρεύω την Έλσα Περέτι, γιατί ήταν καθοριστική στην ιστορία του κοσμήματος, τον Ματίς, τον Βέρνερ Πάντον, τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ, τον Ερίκ Σατί, τον Ντέιβιντ Μπάουι. συλλογή Τα ασημένια κουταλάκια που μαζεύω από διάφορα μέρη του κόσμου. σουβενίρ Μια χειροποίητη κούκλα από την Ουγκάντα. Μου την έφερε η φίλη μου η Νίκη. στον ελεύθερο χρόνο μου Διαβάζω. Τα πάντα! Άρθρα, βιβλία, τους ανθρώπους, τις σκέψεις μου. 

My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη-3
Θήκη κοσμημάτων από οικολογική δερματίνη Prigipo με τα κοσμήματα που φοράει καθημερινά.

My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη-4
Στο σαλόνι, το γιουκαλίλι που αγόρασε στην καραντίνα για να μάθει να παίζει τραγούδια των Beatles και από πίσω οι δίσκοι της.

Eίμαι περήφανη για Το Prigipo. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα μπορούσε να φτάσει μέχρι εδώ και είμαι ευγνώμων για όσους ανθρώπους συνάντησα μέχρι τώρα σε όλη αυτή τη διαδρομή. βιβλίο Στην κοιλάδα με τους ροδώνες του Νίκου Εγγονόπουλου. μουσική Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τον Πολ Μακάρτνεϊ. ταινία La fille sur le pont του Πατρίς Λεκόντ. Με συγκλόνισε. προορισμός Κοπεγχάγη. κόσμημα Ένα δαχτυλίδι Φανουράκης 22Κ, εμπνευσμένο από ένα τσαμπί σταφύλι, που μου χάρισε η μητέρα μου όταν έκλεισα τα τριάντα. μόδα Με ό,τι νιώθω άνετα. Έλληνας δημιουργός Ιωάννα Σουφλιά. στιλ Ό,τι είναι φυσικό για τον καθένα, ανεπιτήδευτο. εποχή Το τέλος της άνοιξης. διακόσμηση Ένα συνονθύλευμα από δανέζικο στιλ, βίντατζ και αναμνήσεις. για να χαλαρώσω Σκρολάρω στο ίντερνετ, κάνω δουλειές στο σπίτι και ζω τους φίλους μου. βόλτα στην Αθήνα Στο Καλλιμάρμαρο και στον Εθνικό Κήπο. εστιατόριο Το ParkΒench στου Φιλοπάππου. το επόμενο ταξίδι μου Ανυπομονώ να συμβεί. έμπνευση Αντλώ από τους τεχνίτες και τους μάστορες. καλλιτεχνικό ρεύμα Art Deco, Μοντερνισμός και Memphis Design Movement. στα άμεσα σχέδιά μου Να οργανώσω το χάος μου. ιδανική σχέση Αυτή που σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου. η καλύτερη αίσθηση Όταν έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες και μπορείς να υπάρξεις εντελώς απαλλαγμένη από οποιοδήποτε βάρος.

My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη-5
Στο χολ του σπιτιού βρίσκεται η βιβλιοθήκη. 

My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη-6
Βamboo σκάλα στην οποία κρεμάει τα παντατίφ της.

My space: Δανέζικη αισθητική σε ένα διαμέρισμα στην Ακρόπολη-7
Το vintage ράδιο-πικάπ έπιπλο Grundig.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή