5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας

5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας

Φιλόξενα και cosy αθηναϊκά καφέ που προσφέρονται για δουλειά στο λάπτοπ ή για διάβασμα και μελέτη, με νόστιμα διαλείμματα.

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάλειμμα και δουλειά ταυτόχρονα; Γίνεται όταν βρει κανείς την κατάλληλη γωνιά. Βάζουμε στην τσάντα λάπτοπ, τετράδια, βιβλία και πιάνουμε θέση σε μερικά από τα πιο όμορφα καφέ του κέντρου που συνδυάζουν χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα με προσεγμένα ροφήματα και αξιόλογα σνακ. Εκεί, εκτός από ησυχία (και βολικές πρίζες), βρίσκουμε speciality καφέ, μείγματα ελληνικών βοτάνων, χορταστικά σάντουιτς, ελαφριά γεύματα και, με λίγη τύχη, αρκετή συγκέντρωση για να τελειώσουμε ό,τι έχουμε να κάνουμε και να συνεχίσουμε με ένα κοκτέιλ. Από την πλευρά μας, τηρούμε τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς και, αν αγκαζάρουμε για ώρες το τραπέζι, φροντίζουμε να ανανεώνουμε την παραγγελία μας.

☛ Στο καφέ-παντοπωλείο της πλατείας Εξαρχείων

5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας-1

Μπόλικο φυσικό φως, «χειροποίητη» αίσθηση και αναφορές στο κίνημα του Bauhaus κάνουν το καφέ δίπλα από την πλατεία να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Η ομάδα πίσω από το Behold the Man σχεδίασε και έφτιαξε τα πάντα από την αρχή και έχει επιμεληθεί κάθε στοιχείο του χώρου, από τα έπιπλα μέχρι τον καφέ (τον επιλέγουν οι ίδιοι και τον καβουρδίζει γι’ αυτούς η Omsom Coffee Roasters). Όποιος δεν έχει όρεξη για καφέ έχει να επιλέξει ανάμεσα σε χυμούς ψυχρής έκθλιψης, τσάι, έξι ξεχωριστά ροφήματα σοκολάτας διαφορετικών προελεύσεων ή μπίρες αποκλειστικά από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Ορισμένα από τα γλυκά και τα σνακ έρχονται από το γειτονικό Πορτατίφ, ενώ δημοφιλή είναι και τα σάντουιτς που ετοιμάζουν επιτόπου με ψωμί φαγόπυρου και πρωτότυπα υλικά. Προτείνουμε το Grilled Cheddar, ένα διαφορετικό «τοστ» με παλαιωμένο τσένταρ, βούτυρο γάλακτος, βασιλικό, πράσινο πιπέρι και χοντροκομμένα κάσιους. 
→ Behold the Man, Στουρνάρη 6, τηλ. 210-3805644

☛ Στο φρέσκο βιβλιοκαφέ της Διδότου

5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας-2
© Studio Skigo (KOMPRAI)

5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας-3
© Studio Skigo (KOMPRAI)

Αν η ησυχία είναι το ζητούμενο, τότε τα βιβλιοκαφέ όπως το Κομπραί είναι εγγυημένη επιλογή, καθώς οι θαμώνες είναι μεν πολλοί, αλλά πάντα διακριτικοί. Το βιβλιοπωλείο βρίσκεται στη θέση όπου κάποτε στεγαζόταν το Vinyl Microstore, ενώ το όνομά του παραπέμπει στο Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο του Μαρσέλ Προυστ. Οι δύο ιδιοκτήτριες, Δήμητρα Τσιούρβα και Βικτόρια Μποντουριάν, το διάβαζαν παράλληλα και αποφάσισαν να δώσουν στο βιβλιοπωλείο τους το όνομα της γαλλικής επαρχίας που αναφέρεται στο σπουδαίο έργο. Στα ράφια μπορεί κανείς να ψαχουλέψει βιβλία λογοτεχνίας και ποίησης, δοκίμια, όπως και αρκετούς τίτλους με φεμινιστική και queer θεματική ή και βιβλία από το προσεγμένο παιδικό τμήμα. Στον πάγκο που βλέπει προς τον δρόμο αλλά και στο κυκλικό πατάρι υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να διαβάσουν, να γράψουν ή να τελειώσουν με τις εκκρεμότητες στο λάπτοπ. Για συνοδεία σερβίρουν καφέ και λεμονάδες. 
→ Κομπραί, Διδότου 34, τηλ. 211-7508340

☛ Στο πατάρι ενός φαρμακείου 

5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας-4
5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας-5

Το πιο ιδιαίτερο φαρμακείο της πόλης κρύβει μια έκπληξη. Στον πρώτο όροφο του Naxos Apothecary, προφυλαγμένο από τη φασαρία του κέντρου παρόλο που δεν απέχει παρά λίγα βήματα από την πολυσύχναστη Ερμού, βρίσκεται το «πατάρι», ένα ήσυχο καταφύγιο, ιδανικό για να περάσεις κάποια ώρα μόνος σου, με το βιβλίο ή το λάπτοπ σου. Μεγάλοι καναπέδες και τραπέζια που υπάρχει δυνατότητα να απομονωθούν με το τράβηγμα μιας κουρτίνας, περιτριγυρίζονται από ξύλινες ραφιέρες γεμάτες με τα περίφημα βότανα του Κορρέ. Τα στοιχεία της ποιότητας και της ελληνικότητας που πρεσβεύει η επωνυμία χαρακτηρίζουν και το μενού στο πατάρι. Από τους ίδιους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται το Νaxos Apothecary για τη δημιουργία των φυτικών καλλυντικών προμηθεύονται εδώ τα βότανα. Τα βρίσκουμε αυτούσια σε ζεστά ροφήματα ή σε πρωτότυπα μείγματα, όπως το φλισκούνι με φασκόμηλο, εστραγκόν, χαμομήλι και δεντρολίβανο. Για πρωινό δοκιμάζουμε τηγανίτες με μέλι και μυζήθρα από τη Νάξο, αυγά με σπιτικό πελτέ και ξινοτύρι ή ένα ιδιαίτερο ψωμί με σταφίδες, ψητά μανιτάρια, κάππαρη, βαλεριάνα και κρέμα αρσενικού. Από τις 2 το μεσημέρι σερβίρονται και δύο-τρία πιάτα ημέρας με εποχικές πρώτες ύλες. Αυτή την εποχή συναντάμε συχνά τον μπακαλιάρο με σταμναγκάθι και τη ρεβιθάδα με μανιτάρια. 
→ The Naxos Apothecary, Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, τηλ. 210-7222774

☛ Στο βιβλιοφιλικό στέκι της Καλλιθέας

5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας-6

Αυτό το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο-καφέ αγαπήθηκε πολύ γρήγορα τόσο από τους Καλλιθεώτες όσο και από τους υπόλοιπους Αθηναίους που ξεκίνησαν να έρχονται στη γειτονιά ειδικά για το Zatopek. Ο Δημήτρης Ανανιάδης, με πορεία χρόνων στον χώρο των εκδόσεων ως επιμελητής και μεταφραστής, έστησε μαζί με τη σύζυγό του, Εύη Γεροκώστα, το ζεστό και καλαίσθητο μαγαζί. Τα βιβλία έχουν τον πρώτο ρόλο, ενώ τα ξύλινα έπιπλα και τα φυτά κάνουν τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο. Στο μενού βρίσκουμε βιολογικό τσάι, smoothies, ελληνικά κρασιά και ισορροπημένα κοκτέιλ. Το σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, μορταδέλα Δράμας και λιωμένο γαλλικό κατσικίσιο τυρί είναι από τα αγαπημένα μας. Το ίδιο και εκείνο με παστράμι, πίκλες αγγουριού, τσάτνεϊ τσίλι και μουστάρδα. Συχνά φιλοξενούν παρουσιάσεις βιβλίων, όπως και συναντήσεις της δικής τους λέσχης ανάγνωσης. 
→ Zatopek, Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, τηλ. 211-7351013

☛ Στον πολυχώρο της Κυψέλης

5 καφέ για να πάτε με το λαπτοπ σας-7

Από τα πιο δημοφιλή σημεία της Κυψέλης, το Kick συνδυάζει τον καφέ και το φαγητό με διάφορα παράπλευρα δημιουργικά πρότζεκτ. Στο φωτεινό, all-day στέκι, εκτός από περιποιημένους latte και φρεσκοψημένα μπισκότα από τον Cookie Dude, βρίσκουμε ρούχα ανεξάρτητων brands, τσάντες, περιοδικά και μερικές φορές καλλιτεχνικές εκθέσεις. Όσοι θέλουν να δουλέψουν με την ησυχία τους θα βρουν σίγουρα τη γωνιά τους και όταν πεινάσουν θα παραγγείλουν ένα από τα bagel, όπως αυτό με αβοκάντο, βολάκι Άνδρου, αγγούρι, λευκά μανιτάρια, μαρμελάδα ντομάτας και χούμους ή ένα από τα χειροποίητα vegan γλυκά. 
→ Kick, Σποράδων 26, Κυψέλη, τηλ. 211-1190369

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή