My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια

My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια

Ο συνιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Hyper Hypo, Ανδρέας Κόκκινος, ζει σε ένα ανακαινισμένο ρετιρέ των ’80s «κάπου μεταξύ Άνω Πατησίων, Κυπριάδου και Λαμπρινής». Χρώματα, κειμήλια και βιβλία, τα οποία γκρουπάρει ανά χρώμα, συνθέτουν τον διάκοσμο του σπιτιού του.

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια-1
Ο ίδιος μπροστά στην custom made βιβλιοθήκη, στην οποία βρίσκονται δεκάδες βιβλία που μεταφέρει ανά τα χρόνια από τόπο σε τόπο. Σε ένα από τα ράφια, το αγαπημένο του φωτιστικό Snoopy. 

My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια-2
Στο σαλόνι, η Wanda στο μαξιλάρι της, πίσω της το side table από μάρμαρο, που είναι σχέδιο του ιδίου, η λάμπα είναι vintage από το παλιό Hilton.

Πάντα ονειρευόμουν ένα σπίτι που Να έχει πισίνα, αλλά δεν μου φαίνεται να γίνεται. το σπίτι μου είναι Μοντέρνο και ζεστό. το σημείο όπου χαλαρώνω Στο σαλόνι έχω δύο κίτρινους καναπέδες Muuto, που παρήγγειλα από το Myran όταν ανακαινίσαμε το σπίτι πριν από κάποια χρόνια. Εκεί περνάω ώρες παρέα με το Netflix, το HBO και το Apple TV. το πιο χρήσιμο δωμάτιο στο σπίτι μου Το πλυσταριό. Αλλά δεν το δείχνω! μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Τη βιβλιοθήκη μου. μια σπιτική βραδιά που δεν θα ξεχάσω Έξω στη βεράντα, στα γενέθλιά μου πριν από την πανδημία, να χορεύω ντίσκο με φίλους μέχρι το πρωί. κειμήλιο Οι καρέκλες Diamond του Χάρι Μπερτόια. Μου τις έδωσε ο πατέρας μου, που είναι αρχιτέκτονας, πριν από χρόνια και τις κουβαλάω πάντα από σπίτι σε σπίτι – από το Σικάγο όπου μεγάλωσα, στη Νέα Υόρκη όπου έζησα 22 χρόνια, στο Λος Άντζελες και τελικά εδώ στην Αθήνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. κάτι παλιό Το τεράστιο κέντημα των δύο ελαφιών που έχει κεντήσει η προγιαγιά μου το 1934. κάτι μοντέρνο Το αγαπημένο μου φωτιστικό Snoopy του Ακίλε Καστιλιόνι, από τη Flos. κάτι κιτς Ο ξυλόφουρνος σε σχήμα κανάτας, στη βεράντα. Τον εγκατέστησε εκεί ο παππούς μου και τον χρησιμοποιούσε συχνά στις αρχές των ’90s. ένα σπίτι που είδα και ζήλεψα Την πισίνα με τη θέα Ακρόπολη του σπιτιού του Ορέστη και της Αλεξάνδρας, στη σειρά Maestro του Παπακαλιάτη.

My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια-3
Στη βεράντα δεσπόζει ο ξυλόφουρνος-σήμα κατατεθέν του σπιτιού. Οι καρέκλες είναι Hay, σχέδιο των αδερφών Bouroullec.

My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια-4
Στην κουζίνα, αφίσες, φωτογραφίες και prints σε κορνίζες κοσμούν τον τοίχο, ενώ το πορτοκαλί φωτιστικό οροφής είναι του Verner Panton.

Με την οικογένειά μου στο σπίτι Η μητέρα μου έρχεται από Αμερική και μένει μαζί μου δύο-τρεις φορές τον χρόνο (κανονικά δικό της είναι το σπίτι!). Έχει joie de vivre, είναι καλή μαγείρισσα, και το διασκεδάζω πολύ. καθημερινή ρουτίνα Πριν σηκωθώ από το κρεβάτι, κάνω ένα εικοσάλεπτο διαλογισμό κάθε πρωί. μια τυπική Κυριακή Τελειώνω το κυριακάτικο σταυρόλεξο των New York Times. Αν δεν το έχω τελειώσει, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά ή ότι κάτι πάει πολύ, πολύ καλά. δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς Τη Wanda, το δεκάχρονο σκυλί μου. Είναι το μεγάλο κανίς ή αλλιώς standard poodle. Μια αγαπησιάρα Νεοϋορκέζα. το στιλ μου Vintage, χρώμα, oversize, εμπριμέ, street… αλλά, αν μπορούσα, θα φορούσα αποκλειστικά Comme des Garçons. διακόσμηση Φυτά, έντονα χρώματα, τέχνη και αφίσες στους τοίχους, παλιά χαλιά. βιβλίο H πρώτη έκδοση του πρώτου λευκώματος του Bruce Weber από το 1983, που βρήκα σε ένα θρυλικό βιβλιοπωλείο στο Πόρτλαντ του  Όρεγκον. συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι. ρητό Της γιαγιάς: Αν δεν σου χωράνε τα ρούχα, μην αγοράσεις μεγαλύτερο μέγεθος. καλλιτέχνης Γιάννης Τσαρούχης, Ναν Γκόλντιν, Ντόναλντ Τζαντ, Τόιν Οτζί Οντουτόλα και τόσο πολλοί… το ιδανικό δώρο να προσφέρεις Ε, τι να πω; Τα βιβλία βέβαια! Αλλά και μια στιλάτη ανθοδέσμη. φετίχ Οργανώνω τα ρούχα μου και τα βιβλία μου ανά χρώμα. στα άμεσα σχέδιά μου Να τελειώσουμε το website και το e-shop του Hyper Hypo.

My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια-5
Στην τραπεζαρία, τα κεραμικά πάνω στο τραπέζι είναι του Φίλιππου Θεοδωρίδη και vintage Bitossi. Στον τοίχο το κέντημα που φιλοτέχνησε η προγιαγιά του.

My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια-6
Στο σπίτι υπάρχουν διάφορα φυτά σε γωνιές, ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι δεν του φτάνουν όσα κι αν έχει.

My Space: Πολύχρωμοι κόσμοι σε ένα ρετιρέ στα Άνω Πατήσια-7
Πάνω στον μπουφέ η προτομή του Ποσειδώνα –που εικάζεται ότι αγόρασε ο παππούς του από το Αρχαιολογικό Μουσείο– φορώντας καπέλο τζόκεϊ του Hyper Hypo. Πίσω, έργο τέχνης που αγόρασε από υπαίθρια αγορά στο Λος Άντζελες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή