Γιαγιά: Ένα βιβλίο-ωδή στη μαγειρική σοφία των γιαγιάδων που μας μεγάλωσαν

Γιαγιά: Ένα βιβλίο-ωδή στη μαγειρική σοφία των γιαγιάδων που μας μεγάλωσαν

Το νέο βιβλίο της Αναστασίας Μιάρη είναι αφιερωμένο στην τελευταία γενιά των μαυροφορεμένων γυναικών που έμαθαν να ζουν με ό,τι τους δίνει ο τόπος.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μα και τα φλούδια θα βγάλεις φωτογραφία;» Η 80χρονη κυρία Αναστασία δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ούτε στην εγγονή της, Αναστασία Μιάρη, που τα τελευταία χρόνια έχει μοιραστεί, μέσα από τη σελίδα @matriarcheats και τα βιβλία της, πολλές στιγμές και μαγειρικές της Κερκυραίας γιαγιάς της. Σε γνώριμο στιλ Ελληνίδας γιαγιάς, η τελευταία θα πει την άποψή της χωρίς δισταγμούς και φιοριτούρες. Τη μία στιγμή μπορεί να είναι αξιολάτρευτη και την επόμενη αυστηρή και επιβλητική. Στο νέο βιβλίο της Μιάρη, που κυκλοφορεί από τις αγγλικές εκδόσεις Hardie Grant, πρωταγωνιστεί τόσο η γιαγιά Αναστασία όσο και γιαγιάδες από όλη την Ελλάδα. «Είναι η τελευταία γενιά αυτών των μαυροφορεμένων γυναικών που ξέρουν τα μυστικά τού να ζεις με όσα σου δίνει η γη», λέει η συγγραφέας του Yiayia: Time-perfected Recipes from Greece’s Grandmothers, που ταξίδεψε σε όλη τη χώρα συλλέγοντας ιστορίες και συνταγές. «Τα τοπικά φαγητά που μαγειρεύουν λένε για την Ελλάδα περισσότερα απ’ όσα μπορεί να πει οποιοδήποτε ιστορικό βιβλίο», συμπληρώνει η ίδια. Οι τρυφερές εικόνες του Μάρκο Αργκουέλο συμπληρώνουν ιδανικά αυτή την ωδή στις γυναίκες-τροφούς, που έμαθαν να δείχνουν την αγάπη τους μέσα από το φαγητό.

Γιαγιά: Ένα βιβλίο-ωδή στη μαγειρική σοφία των γιαγιάδων που μας μεγάλωσαν-1INFO 
Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου από τις εκδόσεις Hardie Grant. Στην Αθήνα θα το βρίσκουμε στα ράφια του Hyper Hypo (Βορέου 10, Ψυρρή, τηλ. 211-7359628). Για προπαραγγελίες: geni.us/yiayia. 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή