Τα 5 καλύτερα εστιατόρια και καφέ της εβδομάδας

Τα 5 καλύτερα εστιατόρια και καφέ της εβδομάδας

Καφές, γλυκό, street food και μαγειρευτά, τα καλύτερα της Αθήνας.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καφές της εβδομάδας

Στο Μöte στον Πειραιά. Δεν θα σας ζαλίσω με ποικιλίες, προελεύσεις και τα τοιαύτα. Ο καφές τους σκίζει, το σέρβις το ίδιο. Αλλά και τα γύρω από τον καφέ, όσα δοκίμασα, είναι καλά: κούκις, ένα ωραίο σάντουιτς με αυγό, ένα ζουμερό red velvet. Παίρνεις για έξω, έχει και λίγα τραπέζια εντός. 
→ Σωτήρος Διός και Πραξιτέλους, Πειραιάς

Το γλυκό της εβδομάδας

Μια σπαρταριστή γαλατόπιτα με γάλα καλό, από την τζελατερία Django. Τα γλυκά επιμελείται ο Μανώλης Στήθος, επιμελής σεφ πατισιέ που στην καριέρα του έχει πάρει σβάρνα τα αστεράτα (Funky Gourmet παλιά, Σπονδή τώρα). Τα γλυκά (όπως και τα παγωτά) της τζελατερίας ακολουθούν την εποχικότητα και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Αν δεν έχουν γαλατόπιτα, όλο και κάτι καλό θα βρείτε. Α, επίσης, ξεκίνησε η εποχή της φράουλας, επομένως ξεκινά και το ωραίο σορμπέ τους. 
→ Βεΐκου 15, Κουκάκι, τηλ. 211-4222029

Το street food της εβδομάδας

Ο γύρος του Αχιλλέα. Σταθερά το καλύτερο γυράδικο της πόλης, εξαφανίζεται το επίμαχο έδεσμα νωρίς. Για χάρη του τραβιόμαστε στον Νέο Κόσμο, μέχρι και ταξί έχουμε στείλει για να μας φέρει γρήγορα καυτά καυτά –κατόπιν έγκαιρης παραγγελίας– τα λαχταριστά πικάντικα στο γραφείο στο Φάληρο, σε κλείσιμο τεύχους. Α, ναι, δεν κάνει ντελίβερι. 
→ Σπινθάρου 18, Νέος Κόσμος, τηλ. 210-9021391

Τα 5 καλύτερα εστιατόρια και καφέ της εβδομάδας-1

Το μαγειρευτό της εβδομάδας

Το χοιρινό πρασοσέλινο του Οικονόμου (φωτογραφία). Δεν περιγράφεται η νοστιμιά, η γλύκα, η υφή, τα ζουμιά αυτού του πιάτου. Άριστα 10 και είθε ποτέ να μην αλλάξει τίποτα στο πιο τρυφερό μαγειρείο της Αθήνας. 
→ Τρώων 41 και Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210-3467555

Το προϊόν της εβδομάδας

Το βιολογικό ελαιόλαδο Ages της εταιρείας Κύκλωπας. Ένα υψηλά φαινολικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μονοποικιλιακό, από ελιές ποικιλίας «Μάκρη» του αρχαιότερου ελαιώνα της Ευρώπης, στον Έβρο. Η ελαιοποίηση, όπως με πληροφορούν οι παραγωγοί του, γίνεται το πολύ σε 90 λεπτά από τη συγκομιδή του καρπού. Ένα ελαιόλαδο σπάνιο, με βαθιά νοστιμιά, γλυκό και πικάντικο, που μοσχοβολά ντομάτα, πράσινο μήλο, χόρτα. Χωρίς υπερβολές, ένα μικρό αριστούργημα – και μπράβο τους. 
→ Ελαιοτριβείο Κύκλωπας 
– οικογένεια Κελίδη: τηλ. 255-1071271

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή