My Space: Το «εικαστικό» σπίτι του Βασίλη Παπαγεωργίου στου Γκύζη

My Space: Το «εικαστικό» σπίτι του Βασίλη Παπαγεωργίου στου Γκύζη

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου είναι καλλιτέχνης, ζει σε μια πολυκατοικία του ’60 στου Γκύζη, σε ένα διαμέρισμα που διαμορφώθηκε από τον ίδιο και από φίλους και συνεργάτες.

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Το «εικαστικό» σπίτι του Βασίλη Παπαγεωργίου στου Γκύζη-1
Ο ίδιος στην τραπεζαρία της κουζίνας.

My Space: Το «εικαστικό» σπίτι του Βασίλη Παπαγεωργίου στου Γκύζη-2
Στην κουζίνα, παιχνίδια με το φως λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Το μάρμαρο στον πάγκο είναι Τήνου. Η τραπεζαρία είναι εύρημα από ένα παλιό κλειστό οινοποιείο στο Κορωπί και οι καρέκλες mix & match design κομμάτια.

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι: Η βεράντα. ατμόσφαιρα στον χώρο δημιουργεί: Το φως. συνήθεια: Και καλές και κακές… Θα πω το διάβασμα. το σπίτι μου είναι: Δυτικό. Από πλευράς προσανατολισμού τουλάχιστον. τέχνη στο σπίτι: Το μωσαϊκό που έχω σχεδιάσει ο ίδιος, το μπάνιο που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μου με την αγαπημένη κεραμίστρια Δάφνη Λέων, έργα φίλων όπως η Πάκυ Βλασσοπούλου, η Χρυσάνθη Κουμιανάκη, η Μυρτώ Ξανθοπούλου και ο Γιώργος Πρίνος, ο φτιαγμένος από γυαλί και σίδερο χώρος του γραφείου που σχεδίασαν οι High Noon studio. gadget: Μόνο το κινητό. αγαπημένο έργο στο σπίτι μου: Η σειρά σχεδίων του Γιώργου Λάππα, που προέκυψε μέσα από μια ανταλλαγή έργων στη διάρκεια της παρουσίασης της πτυχιακής μου στη Σχολή Καλών Τεχνών, το 2014. αγαπημένος πίνακας: The Goldfish του Ματίς. τέχνη: Είναι η κουβέντα με τους συνεργάτες μου. αγαπημένος ζωγράφος: Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας και η εξαιρετική δουλειά του Πάνου Παπαδόπουλου, που εκτίθεται αυτόν τον καιρό στην Αθήνα. 

My Space: Το «εικαστικό» σπίτι του Βασίλη Παπαγεωργίου στου Γκύζη-3
Κάτοψη του coffee table: πάνω του γλυπτό χέρι του Αντώνη Πίττα και κεραμικά της Δάφνης Λέων, κάτω από το τζάμι βιβλία από τη συλλογή του.

My Space: Το «εικαστικό» σπίτι του Βασίλη Παπαγεωργίου στου Γκύζη-4
Στο μωσαϊκό, ανοξείδωτα βάζα που σχεδίασε ο ίδιος.

Σουβενίρ: Μια tote bag που μου έφερε πρόσφατα η σύντροφός μου Δανάη Γιαννόγλου από τη Ρώμη με τον πάπα Φραγκίσκο. στον ελεύθερο χρόνο μου: Χαζεύω. βιβλίο: Αυτόν τον καιρό ό,τι γράφουν ο Όσεαν Βουόνγκ, η Αννί Ερνό, ο Εντουάρ Λουί και ο Ντιντιέ Εριμπόν. Γενικά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με το βιβλίο – αγοράζω πολλά και διαβάζω σχεδόν τα μισά. μουσική: Κυρίως στο αυτοκίνητο, από παραδοσιακή μέχρι τέκνο. Τον τελευταίο καιρό ακούω πολύ Turbo Teeth και Εcho Canyon και ό,τι μπάντες φέρνει η Primitive Music. ταινία: ’90s ελληνικό σινεμά. ο ήρωάς μου: Ο Οβελίξ. Χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του πάντα για το καλό, αντιστέκεται σθεναρά στο σύστημα, κάνει τα πάντα για τον αγαπημένο του φίλο και είναι τρυφερός και συναισθηματικός. Άσε που φοράει και εξαιρετικό παντελόνι! διακόσμηση: Δεν την προτιμώ ή κάπως με ενοχλεί ως όρος. μαγειρεύω: Σχετικά συχνά και κάνω καλή κοτόσουπα. για να χαλαρώσω: Τρέχω στο πάρκο όσο πιο συχνά μπορώ, ακούω ραδιόφωνο ή βλέπω ταινίες. με φίλους στο σπίτι: Συνέχεια. βόλτα στην Αθήνα: Πολύ αγαπημένη γρήγορη βόλτα στο Πεδίον του Άρεως. Αν υπάρχει περισσότερος χρόνος, οδήγηση μέχρι τη θάλασσα με τη Δανάη. σημείο στον κόσμο: Όλα οδηγούν στις Κυκλάδες. 

My Space: Το «εικαστικό» σπίτι του Βασίλη Παπαγεωργίου στου Γκύζη-5
Το γραφείο-βιβλιοθήκη σχεδιασμένο από τους High Noon studio, έτσι ώστε να μην είναι «τυφλό» δωμάτιο, αλλά να συνδέεται οπτικά με το σαλόνι και την τραπεζαρία. Μπροστά του, στο πάτωμα, μαρμάρινη «μάρκα», έργο του ίδιου.

My Space: Το «εικαστικό» σπίτι του Βασίλη Παπαγεωργίου στου Γκύζη-6
Στο καθιστικό, πολυθρόνες Wassily του Marcel Breuer και χαλί-οικογενειακό κειμήλιο.

Το επόμενο ταξίδι μου: Σύρος, Τοσκάνη, Θεσσαλονίκη και Νέα Υόρκη. Για διαφορετικούς σκοπούς: δουλειά, αναψυχή, για να στηρίξω κάποια αγαπημένα πρόσωπα… πόλη: Αθήνα. έμπνευση: Η καθημερινότητα και η Αθήνα τη νύχτα. καλλιτεχνικό ρεύμα: Μοντερνισμός. οικογένεια: Έχω μεγάλη οικογένεια με δεκάδες πρώτα ξαδέρφια. Λαμβάνω πολλή στήριξη και θα ήθελα να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους. ιδανική σχέση: Την έχω. σχεδιάζω: Να δουλέψω λίγο πιο συγκεντρωμένα, καθώς η προηγούμενη χρονιά είχε πολλά ταξίδια και εκθέσεις στο εξωτερικό, που συχνά δυσκολεύουν τη συγκέντρωση. με αγχώνει: Η ανασφάλεια που επικρατεί στον χώρο της τέχνης σε συνδυασμό με την αδιαφορία των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών. Σε προσωπικό επίπεδο, το να τελειώνει η εβδομάδα και να μην έχουν βγει όλα όσα ήταν γραμμένα στην to do list.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή