Το Succession δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν

Το Succession δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν

Ο Κίφερ Σάδερλαντ αποδεικνύει, στο Rabbit Hole, ότι εξακολουθεί να μπορεί να πάρει μια ολόκληρη σειρά πάνω του.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λαϊκό «Εδώ θα γίνει φονικό μεγάλο» και το τολστοϊκό «Οι ευτυχισμένες οικογένειες είναι ίδιες κι απαράλλαχτες, όμως κάθε δυστυχισμένη οικογένεια τη βαραίνει η δική της, η ιδιαίτερη δυστυχία» είναι οι δύο φράσεις που μου καρφώνονται στον νου παρακολουθώντας με τεράστια αγωνία την τέταρτη και τελευταία σεζόν της σειράς Succession για την ανελέητη κούρσα διαδοχής στο τιμόνι της μεγαλύτερης εταιρείας μίντια στον κόσμο (στην οποία ανήκουν κανάλια, websites, εφημερίδες, θεματικά πάρκα, κρουαζιερόπλοια και άλλα πολλά). 

Τα επαναστατημένα πλέον τρία nepo babies του Σκωτσέζου πατριάρχη (ο τέταρτος και μεγαλύτερος αδελφός είναι μόνιμα στην απέξω) προσπαθούν –εν μέσω ενός ντιλ που αλλάζει τα πάντα– να αποδείξουν ότι οφείλει να τους πάρει στα σοβαρά. Ενώνουν τις δυνάμεις τους χωρίς, φυσικά, να σταματούν να υπονομεύουν το ένα το άλλο, αν και στην πραγματικότητα αυτό που επιμένουν να αναζητούν, απεγνωσμένα και υποσυνείδητα, είναι την αγάπη που ποτέ δεν τους έδωσε (ούτε στάλα). Ένας καταραμένος χορός του Ζαλόγγου ανάμεσα σε κατεστραμμένους ανθρώπους –παρόλο που διαθέτουν δισεκατομμύρια δολάρια– οι οποίοι χρησιμοποιούν τον σαρκασμό και τις θανατηφόρες ατάκες με την ευχέρεια εκπαιδευμένων νίντζα. Ένας Σιδερένιος Θρόνος άλλου τύπου, που επιτέλους θα μάθουμε (;) ποιος θα καταλήξει να καθίσει πάνω και με τι κόστος.

Αδιαμφισβήτητα καλογραμμένο και με ένα αψεγάδιαστο καστ, όπου ακόμη και ο τελευταίος ξάδελφος αξίζει το δικό του spin-off, το πολυβραβευμένο Succession ανήκει σε εκείνες τις σπάνιες σειρές που θα συζητάμε σίγουρα σε 20 χρόνια από τώρα. Το μόνο πραγματικά που μένει να μας αποδείξει, το τελευταίο εμπόδιο που στέκεται ανάμεσα σε αυτό και στην αιωνιότητα, είναι το αν θα καταφέρει να τελειώσει με τον σωστό, δηλαδή ανεξίτηλο, τρόπο.

ΙΝFO
Δημιουργός: Τζέσι Άρμστρονγκ 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 97%
O νέος κύκλος επεισοδίων προβάλλεται από τη NOVA (Novacinema4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή