My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι

My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι

Η Εύα Παπαδάκη, ζει στο διώροφο ρετιρέ στον 6o όροφο του (δικής της έμπνευσης) πολυχώρου 10AM Lofts στο Γκάζι. Ένα βιομηχανικό ’70s κτίριο, που ξεκίνησε ως επαγγελματική στέγη και κατέληξε να στεγάσει τη ζωή της.

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι-1
Η ίδια στο σαλόνι του σπιτιού. Πίσω της, μπουφές του 18ου  αιώνα που βρήκε σε μια υπαίθρια αγορά στο Πεκίνο, πίνακας του Νίκου Κυπραίου, κεραμικό βάζο του Γιώργου Τριχά και το γλυπτό που απεικονίζει την ποιήτρια Πράξιλλα, δημιουργία της Αγγελικής Πλανουδάκη. 

My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι-2
Στο υπνοδωμάτιο τα λινά κλινοσκεπάσματα είναι Tekla, το παγκάκι μπροστά από το κρεβάτι είναι από το Μαρόκο και το φωτιστικό είναι Daphine Terra (Lumina).

Στο σπίτι μου νιώθω Ηρεμία. αγαπημένο μου σημείο στο σπίτι Το κρεβάτι του Βλάση με θέα την Ακρόπολη. Εκεί λέμε καλημέρα, κάνουμε αγκαλιές, γελάμε, ακούμε μουσική, κλαίμε, ονειρευόμαστε. ατμόσφαιρα στον χώρο δημιουργεί Το γλυπτό της διθυραμβικής ποιήτριας του 5ου αιώνα, Πράξιλλας, διά χειρός Αγγελικής Πλανουδάκη. το σπίτι μου είναι Η αποθήκη του κόσμου μου. αγαπημένο αντικείμενο Ένα σετ μαχαιροπίρουνα Christofle του 18ου αιώνα, το οποίο βρήκα τυχαία σε μια υπαίθρια αγορά, ένα χειμωνιάτικο πρωινό Κυριακής στην Μπριζ. τέχνη στο σπίτι Οτιδήποτε συγκινεί την ψυχή μου. Από τα έργα του Νίκου Κυπραίου και τα κεραμικά του Γιώργου Τριχά μέχρι τα ποιήματα της Έμιλι Ντίκινσον και τα πεζά του Νίκου Καζαντζάκη. κάθε σπίτι πρέπει να έχει Φως. αν δεν ζούσα εδώ Θα ζούσα στην Ύδρα. Καλντερίμια, απέραντο γαλάζιο, μονοπάτια, αρχοντικά, τέχνη, παράδοση, εκκωφαντική ησυχία. βόλτα στην Αθήνα Πεζόδρομος Ερμού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Χατζηχρήστου, μια στάση στον φούρνο του Τάκη για φρέσκο τσουρέκι με γέμιση σοκολάτα και επιστροφή στο σπίτι. πόλη στον κόσμο Μαδρίτη. Ζωντανή, φιλόξενη, ακομπλεξάριστη. ταξίδι Τόκιο-Κιότο, ο επόμενος προορισμός μου. προορισμός όπου πάντα επιστρέφω Η Κρήτη μου. συνήθεια Καίω καθημερινά ένα θυμίαμα με μελισσοκέρι από το Άγιον Όρος. γούρι Τα κοσμήματα της γιαγιάς μου. στον ελεύθερο χρόνο μου Κάνω διαλογισμό, βελονισμό, ρεφλεξολογία και sound bath. designer Ρέι Καβακούμπο. Έλληνας δημιουργός Οδυσσέας Ελύτης. 

My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι-3
Στο μπάνιο το σκίτσο είναι του Σπυρίδωνα Βικάτου, τα έπιπλα είναι από το Μαρόκο και η μπαταρία μπάνιου είναι Vola.

My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι-4
Στο ensuite μπάνιο του υπνοδωματίου τα custom-made πόμολα είναι από ατσάλι, κατασκευασμένα στην Αμβέρσα, η μπαταρία μπάνιου είναι Vola και τα φυσικά σαπούνια από ελαιόλαδο είναι Patounis. 

My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι-5
Σετ μαχαιροπίρουνα Christofle του 18ου αιώνα, που βρήκε σε υπαίθρια αγορά της Μπριζ.

Ταινία Το Tar. Η πιο εύστοχη απόδοση του προορισμού. ξενοδοχείο Mediterraneo Kastelorizo. Να ξυπνάς, να ανοίγεις την μπαλκονόπορτα και να βουτάς στη θάλασσα. στιλ Μινιμαλισμός και διάθεση. διακόσμηση Ένα σύνολο από αισθήσεις, αισθητική, συναισθήματα, εμπειρίες, ταξίδια, χρώματα και αρώματα. το alter ego μου Άξελ Βερβόουρντ. μαγειρεύω Ψωμί με χαρουπάλευρο, καρύδια, μέλι και λιναρόσπορο. ποτό Δεν πίνω αλκοόλ. για να χαλαρώσω Πίνω δίκταμο, ένα ενδημικό βότανο που ευδοκιμεί μόνο στην Κρήτη. shopping Το flea market στο Navigli του Μιλάνου κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα. καλλιτεχνικό ρεύμα Το ιαπωνικό Wabi Sabi για την ομορφιά της ταπεινής απλότητας, αυτής που κρύβεται πίσω από τις ατέλειες του χρόνου. είμαι περήφανη Που φέτος έκλεισα τις διακοπές του Αυγούστου από τον Φεβρουάριο. αγαπημένο πρότζεκτ Τα παιδιά μου, 1ΟΑΜ και 1ΟΑΜ lofts. σταθερή συνήθεια Η ηλιοθεραπεία. η αγαπημένη μου στιγμή στη μέρα Το βραδινό καυτό ντους, πριν ξαπλώσω. δεν ξεχνάω ποτέ Να λέω «σ’ αγαπώ» και «σ’ ευχαριστώ». ανάμνηση Παιδιά στην Κρήτη, να τρέχουμε στην εξοχή για να μαζέψουμε μανουσάκια. Γέλια, φωνές, ποδήλατα. Μια ιεροτελεστία συνωμοσίας που ξεκινούσε με τη φράση «πάμε για μανουσάκια;». φοβάμαι Τις απώλειες. ιδανική σχέση Η ισότιμα δοτική. μετανιώνω που Δεν μετανιώνω – το ταξίδι για την Ιθάκη έχει Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες. Βιώνουμε, νιώθουμε, αποκωδικοποιούμε, συνεχίζουμε. ονειρεύομαι Να μπορώ να εμπιστευτώ.

My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι-6
Συλλογή από παπούτσια και τσάντες στην ντουλάπα της.

My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι-7
Τα κοσμήματα της γιαγιάς της.

My Space: Ηρεμία και στιλ σε ένα ρετιρέ στο Γκάζι-8
Η μίνιμαλ κουζίνα και η τραπεζαρία. Οι καρέκλες είναι Charlotte Perriand – τις βρήκε η ίδια σε ένα flea market στο Μιλάνο στις έξι το πρωί, τις είχαν μόλις φέρει από ένα palazzo στη Βενετία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή