A flock of fakes: Μια έκθεση α-φύσικης ιστορίας

A flock of fakes: Μια έκθεση α-φύσικης ιστορίας

O εικαστικός Γιώργος Γεροντίδης, ο οποίος πέρυσι είχε αποσπάσει το βραβείο που απονέμει η Art Athina σε έναν νέο καλλιτέχνη, μας υποδέχεται σε έναν κόσμο α-φυσικής ιστορίας, στο MOMus έως τις 25 Ιουνίου.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαθαίνουμε τον κόσμο με έναν κάπως ψεύτικο τρόπο», αναφέρει ο εικαστικός Γιώργος Γεροντίδης, υποστηρίζοντας πως η επαφή μας με τα είδη του ζωικού βασιλείου προκύπτει με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Προηγείται το παιχνίδι με λούτρινα και πλαστικά παιχνίδια που έχουν τη μορφή ζώων και η πραγματική γνωριμία μαζί τους ακολουθεί πολύ αργότερα. Ο τρόπος που αναπαράγουμε τα στοιχεία της φύσης, τα οικειοποιούμαστε και τα παρουσιάζουμε στις προθήκες ενός μουσείου είναι το θέμα της έκθεσης Α flock of fakes: Ορισμοί του μη φυσικού. Διαρθρωμένη σε τρία τμήματα, η έκθεση παρουσιάζει στο πρώτο σκέλος μια βιβλιοθήκη με εγκυκλοπαίδειες και βιβλία που ασκούν κριτική για την αντικειμενοποίηση των ζώων. Υπάρχει, επίσης, ένα σχεδιαστήριο, μια συλλογή από κλουβιά και επτά είδη ταριχευμένων πτηνών. Όλα τα στοιχεία φωτίζουν το πόσο παράλογα αντιμετωπίζει ο άνθρωπος τα άγρια ή τροπικά ζώα, όπως τους παπαγάλους, σαν κατοικίδια. Στο δεύτερο τμήμα, ο καλλιτέχνης έχει συλλέξει και σκανάρει μια σειρά από αντικείμενα (μαγνητάκια, Τ-shirts, κοσμήματα, κοκαλάκια) που εικονίζουν πεταλούδες, ενώ στο τρίτο μέρος σχολιάζεται ο τρόπος χρήσης και διαχείρισης του γυαλιού.

INFO
Έως 25/06, MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, πλατεία Ασωμάτων 5, Θησείο, momus.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή