My Space: Τέχνη, φως και παδικές φωνές σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό

My Space: Τέχνη, φως και παδικές φωνές σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό

Aρχιτέκτονας και σχεδιάστρια κοσμημάτων στον οίκο Kessaris, η Αναστασία Καίσαρη ζει με την οικογένειά της σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό. Το σπίτι της έχει απ’ όλα: τέχνη, φως, memorabilia, παιδικές φωνές, γέλια και σιωπές.

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Τέχνη, φως και παδικές φωνές σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό-1
Η ίδια στο σαλόνι του σπιτιού. Πίσω της, πίνακας του Mason Saltarrelli, ρετρό φωτιστικό, μπουφές αντίκα από τη Γαλλία και πάνω του μπάλες-έργο του Takis. 

My Space: Τέχνη, φως και παδικές φωνές σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό-2
Τον τοίχο στο παιδικό δωμάτιο τον έχει ζωγραφίσει η ίδια. Κατά τα άλλα, το συγκεκριμένο δωμάτιο αλλάζει συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού.

Το σπίτι μου είναι Το αγαπημένο μου μέρος, που μαζεύει όλους τους αγαπημένους μου ανθρώπους και με γεμίζει όμορφες στιγμές και αναμνήσεις. επέλεξα να ζω εδώ γιατί Όταν αντίκρισα αυτό το σπίτι, μέσα σε δευτερόλεπτα μπόρεσα να ονειρευτώ τα επόμενα χρόνια της ζωής μου εδώ. αγαπημένο σημείο Το μπαλκόνι μου. Μου έχει μάθει ο άντρας μου να το αγαπώ. Ενώ απολαμβάνω τη ζεστασιά του σπιτιού μας, λατρεύω τις στιγμές μας έξω. ανάμνηση στο σπίτι Η πρώτη αγκαλιά που κάναμε οι τέσσερίς μας στο δωμάτιο της μεγάλης μας κόρης, Χριστιάνας, όταν επιστρέψαμε από το μαιευτήριο με τη δεύτερή μας κόρη, Βικτόρια. συνήθεια Κατεβάζω πάντα τα blinds και κλείνω τις κουρτίνες όταν είναι κάτω τα παντζούρια. Δεν αντέχω να τα βλέπω. αγαπημένο αντικείμενο στο σπίτι Η κουπαστή στη σκάλα μας, που την έχω σχεδιάσει εγώ. συλλογή Περίεργα αλατοπίπερα και γραφική ύλη, όπως τα πολλά και διαφορετικά στιλό μου. σουβενίρ Τα μαγνητάκια στο ψυγείο από το bachelorette μου. στον ελεύθερο χρόνο μου Ζωγραφίζω, κεντάω, γράφω παιδικά βιβλία, μαγειρεύω και ασχολούμαι με οτιδήποτε καλλιτεχνικό μού έρθει στο μυαλό εκείνη τη στιγμή. αγαπημένο βιβλίο Η Παπλωματού. Είναι ένα παιδικό βιβλίο που με κάνει να δακρύζω κάθε φορά. μουσική Τρόπος ζωής! Ειλικρινά μου αρέσουν όλα τα είδη, εκτός από την κάντρι και τα παραδοσιακά. Αγαπημένο μου το πρώτο μέρος της Άνοιξης από τις Τέσσερις εποχές σε εκτέλεση του Μαξ Ρίχτερ. ταινία Το Σκάφανδρο και η πεταλούδα και σχεδόν όλες οι ταινίες του Γουές Άντερσον. 

My Space: Τέχνη, φως και παδικές φωνές σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό-3
Στο δεύτερο καθιστικό του σπιτιού, καθρέφτης από την γκαλερί Martinos, φωτιστικό οροφής από το Μofu, στον τοίχο έργα της Νικομάχης Καρακωστάνογλου, τα τραπέζια από κάτω είναι κινεζικά vintage, ενώ τα τραπέζια στο κέντρο και οι πολυθρόνες είναι Zara. 

My Space: Τέχνη, φως και παδικές φωνές σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό-4
Στο υπνοδωμάτιο το κρεβάτι είναι custom made, το κομοδίνο mid century αγορασμένο από το Βέλγιο, οι πίνακες στον τοίχο από την γκαλερί Dio Horia. 

Προορισμός Κοπεγχάγη, θα έλεγα. Τελευταία έχω ανακαλύψει πόσο συναρπαστικές είναι οι σκανδιναβικές χώρες. κόσμημα Η βέρα μου. κειμήλιο Ένα μονόπετρο δαχτυλίδι με ρουμπίνια της γιαγιάς μου. πολυτέλεια Ο χρόνος και ο καυτός καφές φίλτρου. φοράω πάντα Μάσκαρα και ένα κόσμημα με ματάκι. brand Από κλασικά brand η Chanel, από παιχνιδιάρικα η Double J και από τα αθλητικά η Vans. στιλ Ακριβώς όπως η μουσική, λίγο απ’ όλα. Τη μία στιγμή μπορεί να επιλέξω κάτι κλασικό και κομψό και την ακριβώς επόμενη κάτι κάζουαλ, ποπ, boho, ανάλογα με τη διάθεσή μου. ο ήρωάς μου Οι γονείς μου. εποχή Το τώρα! Ενώ βρίσκω μαγευτικές τις δεκαετίες μεταξύ ’30s και ’60s, εκτιμώ αυτό που έχω. διακόσμηση Άλλη μια φορά που θα πω, λίγο απ’ όλα! Στο σπίτι μου έχω τόσο σύγχρονα έπιπλα όσο και αντίκες. για να χαλαρώσω Σπάνια χρειάζομαι σωματική χαλάρωση. Για ψυχική χαλάρωση, δημιουργώ και παίζω τένις. με φίλους στο σπίτι Πολύ συχνά. Λατρεύω να μαζευόμαστε και να περνάμε χρόνο μαζί τρώγοντας και παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια. βόλτα στην Αθήνα Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πεζοπορία στον λόφο Φιλοπάππου. στα άμεσα σχέδιά μου Να ολοκληρώσω μια DIY τσάντα που ακόμα την κεντάω. οικογένεια Τα πάντα μου! ιδανική σχέση Αυτή που είσαι ο εαυτός σου. η καλύτερη αίσθηση Να βλέπω τα παιδιά μου να γελούν με την καρδιά τους, η αγκαλιά του άντρα μου και η ικανοποίηση όταν παίρνει «πνοή» κάτι που έχω σχεδιάσει. 

My Space: Τέχνη, φως και παδικές φωνές σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό-5
Κοσμήματα από τη συλλογή της που έχει σχεδιάσει η ίδια, φυλαχτά δώρο του πατέρα της και η Fendi τσάντα που κεντάει αυτό το διάστημα.

My Space: Τέχνη, φως και παδικές φωνές σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό-6
Λεπτομέρεια από το καθιστικό: έργο τέχνης που απεικονίζει τον Μίκυ, αγορασμένο από το Λονδίνο, δώρο αποφοίτησης των γονιών της – έχει εμμονή με το συγκεκριμένο καρτούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή