Πώς να μη χάσετε ποτέ τον σκύλο σας

Πώς να μη χάσετε ποτέ τον σκύλο σας

Το Κ προτείνει το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα στον χώρο της φιλοζωίας σήμερα, που θα σας βοηθήσει να εντοπίζετε παντού τα κατοικίδιά σας.

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να ευθυγραμμίσεις τη θεματολογία σου με το γενικότερο κλίμα ενός εξειδικευμένου τεύχους. Όχι για το Κ9. Το Κ9 αγαπάει την τεχνολογία. Εξερευνά διαρκώς τα όριά της, επισημαίνει τους κινδύνους της (χωρίς να πέφτει στη λακκούβα του λουδιτισμού), πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητα συνώνυμη με την πρόοδο· είναι όμως σίγουρα στενά συνυφασμένη μαζί της. Και γραπώνει σήμερα την ευκαιρία για να θυμηθεί μία από τις πιο σημαντικές προσφορές της στην ευζωία των τετράποδων φίλων μας.

Όχι, δεν είναι ο «αυτόματος σερβιτόρος γευμάτων». Ή το αυτοκαθαριζόμενο σκαφάκι με την άμμο της γάτας σας. Ούτε το ρομπότ-επιτηρητής που κρατάει συντροφιά στα ζώα όταν μένουν μόνα στο σπίτι. Για τις γάτες, ίσως να λειτουργεί σαν μια απλοϊκή φιγούρα προσφοράς ερεθισμάτων. Για τα σκυλιά είναι απλώς ένα ενοχλητικό αντικείμενο χωρίς οσμή – και κυρίως χωρίς την οσμή σας. Δηλαδή μια αδιάφορη παρουσία που η νέα μόδα της «τεχνητής νοημοσύνης παντού» σας έψησε να ακριβοπληρώσετε.

Είναι, φυσικά, το GPS tracker. Αυτό το μηχανάκι των 30 γραμμαρίων που προσαρμόζεται στο περιλαίμιο του ζώου και καταγράφει τη θέση του σε κάθε βήμα, με ακρίβεια μισού μέτρου και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Εκτός αν, από ατύχημα ή πρόθεση, κάποιοι κλείσουν κάποτε τους δορυφόρους, οπότε ο μισός γήινος πολιτισμός θα καταρρεύσει εν ριπή οφθαλμού και το τελευταίο πράγμα που θα σας απασχολεί είναι το πού βρίσκεται ο Αζόρ…

Εδώ θα πρέπει να καταπιέσετε λίγο τον τσιγγούνη εαυτό σας. Τα trackers που δουλεύουν εκμεταλλευόμενα το δίκτυο που αξιοποιεί τα άλλα κινητά που βρίσκονται τριγύρω, όπως και το AirTag της Apple, εφαρμόζουν μια διαφορετική τεχνολογία που δεν προσφέρεται για παιδιά, σκυλιά ή οχήματα που θέλουμε να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή. Καταλαβαίνω ότι ακούγεται ελκυστικό, καθώς δεν χρειάζεται κάρτα sim, η μπαταρία του διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο και δεν έχει ανάγκη συνδρομητικού προγράμματος, αλλά –πιστέψτε με ή απλώς κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο– είναι φτιαγμένο για άλλη δουλειά. Και αν το προσαρμόσετε με κάποιον τρόπο στο κολάρο του σκύλου ή της γάτας σας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προσφέρετε στον εαυτό σας την ψευδαίσθηση της προστασίας.

Για τα ζώα μας χρειαζόμαστε αυτή την ειδική συσκευή: πομποδέκτη συνδεδεμένο με δορυφόρους, με δυνατότητα εντοπισμού ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο κορφοβούνι. Και συνδρομή, μηνιαία ή ετήσια.

Τα καλά νέα είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, οι δυο τρεις σοβαρές φίρμες που κυριαρχούν στην αγορά φτιάχνουν όλο και καλύτερα μοντέλα, άθραυστα, αδιάβροχα, επαναφορτιζόμενα, και οι τιμές πλέον έχουν πέσει τόσο χαμηλά, ώστε με ένα πενηντάρικο για την αγορά και άλλο ένα για δωδεκάμηνη συνδρομή έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Για πάντα.

Αυτή είναι η επιλογή του Κ9 για το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα στον χώρο της φιλοζωίας σήμερα. Εξαιρουμένων όλων όσα αφορούν ιατρικά κατορθώματα και αντιμετώπιση καταστάσεων που ξεφεύγουν από την κανονικότητα της συμβίωσης με το αγαπημένο σας pet. Το GPS tracker. Το σημείο τομής της τεχνολογίας του σήμερα με τη δική σας νοημοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή