Από τις gyozas του Λαζάρου στην udon-άδα του Καλλίδη

Από τις gyozas του Λαζάρου στην udon-άδα του Καλλίδη

Ο Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης του Γαστρονόμου, δοκιμάζει τα πιο fusion πιάτα των Λαζάρου και Καλλίδη.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λαζάρου έχει κέφια. Γράφει χιλιάδες χιλιόμετρα αυτή την περίοδο για το στήσιμο μενού σε θερινά θέρετρα ανά την επικράτεια ο πολυσχιδής σεφ – όπως κι άλλοι καλοί περιοδεύοντες συνάδελφοί του. Και όμως στο Βαρούλκο, στο mothership του Μικρολίμανου, βγάζει διαρκώς νέες γεύσεις. Το ταξίδι, όπως φαίνεται, συνεισφέρει στην ανανέωση. Δοκίμασα, λίγο πριν βγει στο μενού, το εξής έξοχο: gyozas με γέμιση ψαριού και καβουριού και μια ελαφριά κρέμα αυγολέμονο. Αρωματικότατο, τρυφερό, με βαθιά θαλασσινή νοστιμιά και ελληνικό αέρα. Και αυτό, κυρίες και κύριοι, καλείται επιτυχημένο fusion. Θα επανέλθω και με άλλα άμα τη δοκιμή. Και θα σας φέρω και χαμπέρια από τα θερινά του μαγαζιά. 

Από τις gyozas του Λαζάρου στην udon-άδα του Καλλίδη-1

Κόμφορτ Καλλίδης. Το έχω ξαναγράψει: ο Καλλίδης έχει σπείρει ουκ ολίγες φορές καινά δαιμόνια στην εστιατορική πιάτσα της πόλης. Ιδιαίτερα κόνσεπτ, αμίμητο ντιζάιν, από τους πρώτους που βούτηξαν στον ωκεανό του street food του κόσμου – και μάλιστα με την ακομπλεξάριστη χαρά και τη φόρα μικρού παιδιού, από τους πρώτους που μας έβαλαν να φάμε ασιατικά διάφορα. Και από καλτ, να φάν’ και οι κότες. Τις προάλλες, στο λιλιπούτειο Pink Flamingo, ανάμεσα στα κλασικά ωραία bao buns, δοκίμασα μια παμπόνηρη udon-άδα, μια μακαρονάδα με τα παχουλά udon noodles, κρέμα καρύδας, γαρίδες, λεμονόχορτο και κόλιανδρο. Ήτοι ένα α λα κρεμ ασιατικό, υπερκρεμώδες, λιχούδικο, μοσχομυρωδάτο και καταπραϋντικό του νου και της ψυχής. Στο χέρι, για κλείσιμο, ένα bao bun με κρέμα μπουγάτσας. Fusion κι εδώ, και πολύ διασκεδαστικό μάλιστα. 

Και δύο χαμπέρια: Το πρώτο: Στις 24 Μαΐου ανοίγει στην Αθήνα το νέο μαγαζί του μάγειρα Ιωάννη Λουκάκη, που γνωρίζουμε από τη Θεσσαλονίκη (βλ. Μούργα, +Τροφή) και του ζαχαροπλάστη Σπύρου Πεδιαδιτάκη, που έχει περάσει από τη Σπονδή, κάνει consulting σε ζαχαροπλαστεία (βλ. Ourse στην Άνω Γλυφάδα), εστιατόρια καλών ξενοδοχείων κ.λπ. Είναι μικρό, βρίσκεται στο Παγκράτι, λέγεται Άκρα, θα παίζει με ανοιχτές φωτιές και είναι στημένο με τρόπο τέτοιο ώστε οι θαμώνες να παρακολουθούν τα μαγειρικά τεκταινόμενα – οιονεί παράσταση. Το δεύτερο: Ο Κοντιζάς πάει Μύκονο. Με το Nolan. Για να δούμε τι θα δούμε.

→ Βαρούλκο. Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς. Τ/210-5228400. Ανοιχτό Δευτέρα-Κυριακή, από τη 1 μ.μ.
→ Pink Flamingo. Σκούφου 2-4, Σύνταγμα, Τ/210-3316177. Ανοιχτό Δευτέρα-Κυριακή, από τις 12 μ.
→ Άκρα. Αμύντα 12, Αθήνα, Τ/6987-722313. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή