Πώς θα έμοιαζε η Αθήνα αν πλημμύριζε από χιλιάδες πορτοκαλί μπαλόνια;

Πώς θα έμοιαζε η Αθήνα αν πλημμύριζε από χιλιάδες πορτοκαλί μπαλόνια;

Ο ινσταγκραμικός λογαριασμός @athens_surreal μας δείχνει μια διαφορετική εικόνα της πόλης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς θα έμοιαζε η Ακρόπολη αν μετατρεπόταν σε διαστημικό σταθμό; Αν τα βενζινάδικα ήταν φτιαγμένα από κίονες;  Ή αν η πόλη πλημμύριζε από χιλιάδες πορτοκαλί μπαλόνια; Με μια περιήγηση στον ινσταγκραμικό λογαριασμό της αρχιτεκτόνισσας Τίνας Μαρινάκη, @athens_surreal, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα. Ανάμεσα στις αναρτήσεις θα βρείτε μια εκδοχή της πόλης αν την είχε σκηνοθετήσει ο Γουές Άντερσον με βοηθό τον Σαλβαδόρ Νταλί. Η δημιουργία του συγκεκριμένου λογαριασμού δεν αποτελεί μόνο απόρροια αισθητικών ανησυχιών, αλλά ξεκίνησε και ως μια προσπάθεια κατανόησης της τεχνητής νοημοσύνης και των δυνατοτήτων της. «Το Athens Surreal εξαρχής αποτέλεσε ένα πείραμα και μια εξερεύνηση στο πλαίσιο και της αρχιτεκτονικής μου ιδιότητας», λέει στο «Κ» η κ. Μαρινάκη. «Ξεκίνησε ως μια ιδιότυπη μελέτη της Αθήνας, μια προσπάθεια επανερμηνείας των χωρικών συνθηκών, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της και πώς θα έμοιαζε αν αυτά ανατρέπονταν». Τα σουρεαλιστικά στοιχεία των εικόνων είναι και τα μόνα που προδίδουν ότι οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν προϊόν ΤΝ, εγείροντας προβληματισμούς σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξή της. Αλλά αυτός ήταν και ένας από τους στόχους της δημιουργού. «Είναι ένας λογαριασμός που απευθύνεται στη φαντασία, να δούμε την Αθήνα λίγο διαφορετικά, να γελάσουμε, να αναρωτηθούμε, να σκεφτούμε ή να ονειρευτούμε», προσθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή