Ο Μόντο Ντουπλάντις τη στιγμή που πέφτει από τα 6,25 μ., το ψηλότερο σημείο που βρέθηκε ποτέ αθλητής τού επί κοντώ.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με την κόρη του, στη δύση μιας τεράστιας καριέρας, αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτου του ολυμπιακού μεταλλίου.
Ο Αμερικανός σπρίντερ Νόα Λάιλς ήταν μία από τις ατραξιόν της διοργάνωσης, όχι μόνο για το χρυσό που κέρδισε στα 100 μ., αλλά και για την αστείρευτη ενέργειά του.
Ο Λεόν Μαρσάν, με ένα από τα τέσσερα μετάλλιά του, απολαμβάνει την αγάπη των συμπατριωτών του. Αυτοί οι Αγώνες ήταν δικοί του, τουλάχιστον από τη σκοπιά των Γάλλων, εξ ου και του ανατέθηκε το σβήσιμο της φλόγας στην τελετή λήξης.
Η Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ έχει μόλις κερδίσει το χρυσό στο άλμα εις ύψος. Η Ουκρανή αθλήτρια δεν έσπασε ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ (όπως ελπίζαμε), αλλά καθιερώθηκε ως μια νέα δύναμη του παγκόσμιου στίβου.
Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Κέιτι Λεντέκι κερδίζει το χρυσό στα 800 μ. ελεύθερο, το 14ο ολυμπιακό της μετάλλιο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Λαρίσα Λατίνινα.
Η Τζούλιεν Άλφρεντ από την Αγία Λουκία δεν επηρεάζεται από τη βροχή, τρέχει τα 100 μ. σε 10.72 (8η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών) και κατακτά το χρυσό μπροστά από τις Αμερικανίδες Ρίτσαρντσον και Τζέφερσον.
Τα 223 εκατοστά του Βικτόρ Γουεμπανιαμά δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τον Στεφ Κάρι, o οποίος πέτυχε σε τελικό και ημιτελικό 17 τρίποντα, οδηγώντας τις ΗΠΑ στο χρυσό.
Ο 42χρονος Κουβανός Μιχαΐν Λόπες, Ολυμπιονίκης στην ελληνορωμαϊκή στην κατηγορία των 130 κιλών, βγάζει τα παπούτσια του δηλώνοντας το τέλος μιας καριέρας πέντε διοργανώσεων με ισάριθμα χρυσά μετάλλια.
Η Σίντνεϊ Μισέλ Μακ Λάφλιν, βασίλισσα του αγωνίσματος των 400 μ. με εμπόδια, έσπασε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ ξανά (50.37).
Η Σιφάν Χασάν γεννήθηκε στην Αιθιοπία, αλλά ζει από έφηβη στην Ολλανδία, μια υπεραθλήτρια με χιτζάμπ που πήρε ασημένιο στα 5.000 και στα 10.000 μέτρα και χρυσό στον Μαραθώνιο, κι έγινε έτσι η χρονικά τελευταία Ολυμπιονίκης του Παρισιού, έχοντας την τιμή της απονομής στην τελετή λήξης.