«Αγριες» φράουλες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

λατρεύουν τα παιδιά, οι ζαχαροπλάστες και… η βότκα! Ξεχνάμε τις κρέμες, ξεχνάμε τα παγωτά, τη ζάχαρη, τα σαβαγιάρ και την τούρτα της μαμάς. Παίρνουμε τα αθώα ζουμερά μας φρούτα και τα οδηγούμε κατευθείαν στην αμαρτία! 

Do it yourself

Ως πραγματικοί aficionados, φτιάχνουμε τη δική μας βότκα-φράουλα. Ετσι κι αλλιώς, η συγκεκριμένη αρωματισμένη βότκα δεν είναι καθόλου συνηθισμένη στην αγορά. Ξεκινάμε με 1½ κιλό ολόφρεσκες φράουλες (ούτε άγουρες ούτε υπερώριμες), πλυμένες, στεγνωμένες και κομμένες στη μέση. Συνεχίζουμε με ένα μπουκάλι βότκα premium χωρίς αρώματα, όπως Belvedere, Tito’s, Stoli κ.ά. 

Θέλουμε και μια γυάλα με λάστιχο στο καπάκι, χωρητικότητας 2 lt. Βάζουμε μέσα τις φράουλες και τη βότκα, την κλείνουμε και την αφήνουμε για μία εβδομάδα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, όχι όμως στο ψυγείο! Στις επτά ημέρες παίρνουμε μια δεύτερη γυάλα μικρότερης χωρητικότητας, στερεώνουμε ένα ψιλό σουρωτήρι στο άνοιγμά της και το στρώνουμε με ένα κομμάτι λεπτό τουλπάνι. Αδειάζουμε τις εκχυλισμένες στη βότκα φράουλες και με ένα γυάλινο ή ξύλινο «μανιτάρι» (άντε και με ένα γουδοχέρι…) βγάζουμε όλο τον χυμό τους. Προσοχή! Δεν θέλουμε καθόλου σάρκα και σποράκια! Κλείνουμε τη γυάλα και αφήνουμε μερικές ώρες να ηρεμήσει το μείγμα. 

Δοκιμάζουμε. Αν έχουμε «γλυκό δόντι», φτιάχνουμε ένα απλό σιρόπι (1 φλιτζάνι ζάχαρη-1/2 νερό) και προσθέτουμε στη βότκα λίγο λίγο με ένα κουταλάκι του γλυκού, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη strawberry vodka σε ένα ωραίο μπουκάλι και κατευθείαν στο ψυγείο. Σερβίρουμε παγωμένη μαζί με μία «μεθυσμένη» φράουλα. ■ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή