Τα χρονικά της φούστας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο περιοδικό «The Skirt Chronicles» γιορτάζει την πολιτισμική πολυφωνία και την ποικιλία ανάμεσα στις γενιές. Η εναλλακτική αυτή έκδοση ιδρύθηκε από τρεις νεαρές γυναίκες στο Παρίσι. Πρόκειται για τη δημιουργική συνεργασία δύο Γαλλίδων (Sarah de Mavaleix, Haydée Touitou) και μιας Αμερικανίδας, της Sofia Nebiolo. «Δεν είναι φεμινιστικό περιοδικό ούτε γυναικείο. Τα Χρονικά της Φούστας αντανακλούν μια θηλυκή φωνή, αλλά δεν αποκλείουμε κανέναν από τη συζήτηση. Είναι μια έκδοση φτιαγμένη από γυναίκες, αλλά απευθύνεται σε όλους», μας λέει η αρχισυντάκτρια Haydée Touitou.

Τι το κάνει, λοιπόν, να διαφέρει από τις υπόλοιπες περιοδικές εκδόσεις; «Χωράει σε μια μικρή τσάντα ή σε μια μεγάλη τσέπη. Δεν περιέχει καμία διαφήμιση (χρηματοδοτείται από τις συνδρομές). Η φιλοδοξία μας είναι να ανυψώσουμε τον γραπτό λόγο δίπλα σε πρωτότυπες φωτογραφίες. Θέλουμε να εστιάσουμε στις ιδέες, με την κλασική έννοια του όρου. Αυτό γίνεται μέσα από διάφορους τομείς, όπως η λογοτεχνία, η μόδα, η ομορφιά, η πολιτική, το λαϊφστάιλ». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή