Καφές και δεκατιανό με χαμόγελο

Καφές και δεκατιανό με χαμόγελο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, είναι ένα όμορφο, μοντέρνο καφενείο, το «2 γουλιές και 2 μπουκιές». Ευήλιο, ευρύχωρο, άσπρο άσπρο και καθαρό, χωρίς όμως κάτι το σπουδαίο στον χώρο. Ούτε μπάρα από τάδε μάρμαρο, επενδεδυμένο με δείνα ξύλο, ούτε καρέκλες ντιζαϊνάτες, ούτε βίντατζ φωτιστικά, πλουμιστές ταπετσαρίες, «νοσταλγικό αέρα από τη δεκαετία του ’60»… Ευτυχώς. Το μαγαζί είναι όμορφο, γιατί το έχουν δύο ωραίοι τύποι, ο Νίκος και η Τάνια, που το δουλεύουν με πάθος και γνώση καλή του αντικειμένου τους. Γουστάρουν που φτιάχνουν καφέδες, σνακ και γλυκά. Και τα φτιάχνουν καλά.

Στην εσπρεσιέρα εξπέρ είναι η Τάνια, η οποία απογειώνει την ποιοτική πρώτη ύλη που παίρνουν από την ελληνική εταιρεία με specialty καφέδες Taf. Κάθε φορά μπορεί να έχει άλλης προέλευσης, πάντα όμως φεύγεις με το στόμα ωραία ξαφνιασμένο από γλύκα και ξινάδα φρουτένια. Την τελευταία φορά μού έστειλε στο τραπέζι δεύτερο εσπρέσο κέρασμα, επειδή δεν ήταν ευχαριστημένη με τον πρώτο. Τόσο τελειομανής!

Τα υπόλοιπα τα φροντίζει ο Νίκος. Τα σάντουιτς που φτιάχνει είναι λεπτά, νόστιμα, χωρίς βούτυρα και μαργαρίνες. Τα αρταίνει με ελαιόλαδο, θυμίζοντάς μας τι ωραία σάλτσα είναι από μόνο του το ωμό λάδι. Προσούτο, τυρί κρέμα, μουστάρδα, λίγη καπνιστή γκούντα, ντομάτα, καλαμπόκι και άλλα λαχανικά, τα υλικά των γεμίσεων. Θα προτιμούσα γραβιέρα ελληνική αντί της γκούντα, του το ’παμε και μας άκουσε με προσοχή.

Άλλο κλου του μαγαζιού είναι τα γιαούρτια, με σούπερ σπόρους, ξηρούς καρπούς και φρούτα, υγιεινό, θρεπτικό σνακ. Και τα γλυκάκια, που προμηθεύεται από τον φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι. Από τα τελευταία, μην προσπεράσετε, αν πετύχετε, το whoopie, μπισκοτοκέικ σοκολατένιο, αφράτο και κομμάτι ζουμερό, με γέμιση από κρεμώδες τυρί, και την τάρτα με κρέμα και φρέσκες φράουλες.

Το νερό -μπορείς να γεμίσεις μόνος σου από ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο με βρυσάκι- είναι νοστιμευμένο φυσικά με κομμένα φρούτα… Ωραία ιδέα!

Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα, κανονικό και ηλεκτρονικό. Πώς θα μυρίσεις αλλιώς τα αρώματα του καφέ που με τόση σπουδή φτιάχνουν;

Άλλο βασικό συστατικό της επιτυχημένης συνταγής του καφενείου είναι η ειλικρινής ευγένεια των ιδιοκτητών, το θερμό χαμόγελό τους και το νοιάξιμό τους στα καθημερινά πάρε-δώσε με τους πελάτες. Φεύγεις χαμογελώντας. ■

Δραγατσανίου 8, πλ. Κλαυθμώνος, Τ/210-34.73.444. Ανοιχτά καθημερινά 07.00-16.00, Σάββατο 10.00-16.00, Κυριακή κλειστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή