Μια αλεπού για παιδιά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλεπού πρωταγωνιστεί σε πολλά παραμύθια και κυρίως του Αισώπου. Αυτή όμως η κόκκινη αλεπουδίτσα της εικόνας έχει άλλο ρόλο: να ξετρυπώνει όμορφες ιστορίες για τα παιδιά. 

Η Ζωή Κοσκινίδου ήταν άνεργη δημοσιογράφος όταν αποφάσισε πριν από έναν χρόνο να φτιάξει μια δική της ιστοσελίδα, αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο παιδικό βιβλίο. «Η ιδέα μού ήρθε όταν πήγα στο βιβλιοπωλείο και δεν υπήρχε ούτε ένας πωλητής να μου προτείνει ένα καλό ανάγνωσμα για την κόρη μου», λέει η ίδια. Έτσι, ξύπνησε πάλι μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας και με τη βοήθεια του συζύγου της έστησε την «Κόκκινη Αλεπού». Εκτός από τις παρουσιάσεις, ένα μεγάλο μέρος της ύλης της είναι αφιερωμένο στην τέχνη της εικονογράφησης. Στο διαδικτυακό περιοδικό υπάρχουν επίσης συνεντεύξεις με συγγραφείς. «Ήθελα η Αλεπού να είναι σαν μια ενημερωμένη βιβλιοπώλισσα που διαθέτει πολλή αγάπη για το παιδικό βιβλίο. Δεν ήξερα ότι θα είχε απήχηση το μπλογκ, αλλά ύστερα από έναν χρόνο δουλειάς παρατηρώ ότι έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό». 

Η Ζωή αποφάσισε να μην τοποθετεί διαφημίσεις στον ιστότοπο για να μη χαλάει η αισθητική του. Προς το παρόν στηρίζεται σε δικά της έξοδα, αλλά μελλοντικά θα δέχεται δωρεές. ■

kokkinialepou.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή