Αριστείδης και Λένα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάντερλαντ, ναυπηγεία Austin and Pickersgill, 1974, τελετή ονοματοδοσίας. Ο Αριστείδης και η Λένα Αλαφούζου, με την ικανοποίηση, τη χαρά και τον ενθουσιασμό στα πρόσωπά τους, φωτογραφίζονται λίγα δευτερόλεπτα πριν η Λένα αφήσει τη φιάλη του καμπανίτη να σπάσει πάνω στην πλώρη του νεότευκτου εμπορικού πλοίου «Καπετάν Γιάννης». Το όνομα δίνεται στη μνήμη του πατέρα του Αριστείδη, Γιάννη Αλαφούζου.

Το ζευγάρι κλείνει δύο δεκαετίες ευτυχισμένου έγγαμου βίου, με τα δύο αγόρια τους, τον Γιάννη και τον Θεμιστοκλή, να μεγαλώνουν, να γίνονται άντρες. Ο Αριστείδης είναι πλέον μία δεκαετία που έχει ολοκληρώσει την πρώτη σταδιοδρομία του ως κατασκευαστής μεγάλων και ονομαστών δημοσίων έργων, έχει φύγει από την Ελλάδα της δικτατορίας και έχει επιδοθεί στη δεύτερη σταδιοδρομία, του εφοπλιστή. 

Έχοντας πάντα κοντά του τη Λένα νοικοκυρά και ψυχικό συμπαραστάτη των προσπαθειών και των ριψοκίνδυνων τολμημάτων του, είναι ήδη τότε, το 1974, ένας υπολογίσιμος Έλλην εφοπλιστής με γραφεία στο Λονδίνο, στο Τόκιο και στη Μόσχα. Είναι έτοιμος για νέα μεγάλα άλματα που θα τον φέρουν στην επίζηλη θέση του παράγοντα της διεθνούς ποντοπόρου ναυτιλίας. 

Αυτός ο άριστος άνδρας, ο Αριστείδης Αλαφούζος, που πήρε στα χέρια του και ανέδειξε σε εφημερίδα πρώτης γραμμής την «Καθημερινή», έφυγε από κοντά μας την περασμένη Τετάρτη, για να ξαναβρεί τη Λένα του, που μας άφησε, και αυτή μήνα Μάη, πριν από πέντε χρόνια. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή