Με αναπηρικό αμαξίδιο στο Λος Άντζελες

Με αναπηρικό αμαξίδιο στο Λος Άντζελες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τολμήσαμε να αντιστρέψουμε το ζητούμενο και, αντί να προσπαθούμε να κατεβάσουμε όσο περισσότερα πράγματα μπορούσαμε στο ύψος των καθήμενων χρηστών των αναπηρικών αμαξιδίων, σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε τους ίδιους στο ύψος της καθημερινότητας». 

Ο Μάριος Ερμής Πετρωτός, πτυχιούχος Πληροφορικής, και ο αδερφός του Δημήτρης, αρχιτέκτονας, είναι οι συνιδρυτές της εταιρείας Laddroller και εμπνευστές του ομώνυμου ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου που βοηθά τους ανθρώπους με αναπηρία να ορθώσουν το ανάστημά τους. Πρόκειται για ένα υβρίδιο εξωσκελετού, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να στέκονται όρθιοι, να μετακινούνται, αλλά και να υπερβαίνουν εμπόδια, κράσπεδα και σκαλιά. Βοηθά τους χρήστες του να εκτελούν ενέργειες στην καθημερινότητα από όρθια στάση, βελτιώνοντας έτσι την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Με αφρομή την προσαρμογή ενός διαμερίσματος στις ανάγκες ενός ατόμου με αναπηρίες, ο Δημήτρης συνειδητοποίησε ότι το νέο περιβάλλον δυσκόλευε  τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Και παρότι για το άτομο με αναπηρία η ζωή μέσα στο σπίτι είχε γίνει πιο εύκολη, μόλις εγκατέλειπε την κατοικία του, αντιμετώπιζε πάμπολλα προβλήματα. 

Αυτή ήταν η αφορμή για να δημιουργήσουν το αμαξίδιο Laddroller, που έγινε το «όχημά» τους για τον παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, Chivas Venture, ώστε να διεκδικήσουν μέρος από τη χρηματοδότηση 1.000.000 δολαρίων του επάθλου. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, οι 30 υποψήφιοι μοιράζονται 50.000 ευρώ κάθε εβδομάδα με βάση την κατάταξή τους στην online ψηφοφορία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 13 Ιουλίου στο Λος Άντζελες. «Θέλουμε το Laddroller να δώσει τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην εργασία τους, στην οικογενειακή ζωή, στις προσωπικές τους σχέσεις, στη διασκέδασή τους». ■

Μπορείτε να ψηφίζετε την ελληνική συμμετοχή στο site του Chivas Venture: https://www.chivas.com/el-gr/the-venture/finalists/people/gr-laddroller

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή