Isaak Hemstead-Wright: «Ο Μπραν μπορεί να σώσει το Westeros»

Isaak Hemstead-Wright: «Ο Μπραν μπορεί να σώσει το Westeros»

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν μόλις 10 ετών όταν ξεκίνησε να υποδύεται τον Μπραν Σταρκ. Σχολιαρόπαιδο ακόμη, ο Isaak Hempstead-Wright έζησε μαζί του όλο το μοναχικό και επικίνδυνο ταξίδι του στο Westeros, από το Winterfell έως το Τείχος, όσο το μικρό ανάπηρο αγόρι με το αθώο βλέμμα μεταμορφωνόταν στον αρχέγονο σοφό, το Κοράκι με τα Τρία Μάτια. Σε λίγες ώρες η έβδομη σεζόν της επικής σειράς κάνει παγκόσμια πρεμιέρα – στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά από τη NOVA την Κυριακή στις 4 τα ξημερώματα, ταυτόχρονα με την Αμερική. Η πλοκή φυλάσσεται για άλλη μία φορά σαν επτασφράγιστο μυστικό, προκαλώντας ρίγη ανυπομονησίας και ενθουσιασμού σε εκατομμύρια φαν ανά τον κόσμο. Παρά τον όρκο… σιωπής που δεσμεύει όλους τους συντελεστές της σειράς, ο νεαρός ηθοποιός μίλησε στο «Κ» για το παρόν και το μέλλον του Μπραν Σταρκ, αλλά και για την ανάμειξή του στην τελική σύγκρουση των πάντων στο Westeros.

Πού συναντάμε τον Μπραν στην αρχή της έβδομης σεζόν;

Στο πρώτο επεισόδιο τον βρίσκουμε σε αρκετά δύσκολη θέση. Έχει χάσει τον Χόντορ, που ήταν τα «πόδια» του για έξι σεζόν. Έχει χάσει τον λύκο του, ο οποίος έχει πολύ στενή σχέση με τον Μπραν, είναι κομμάτι του, αλλά και πολύτιμος προστάτης του. Τον εγκατέλειψε ακόμα και ο Μπέντζιν, ο οποίος τον έσωσε την τελευταία φορά που κινδύνευσε. Οπότε έχει μείνει μόνος με τη Μίρα στη βάση του Τείχους.

Πολλά έχουν αλλάξει τις τελευταίες σεζόν και στον ίδιο. Είναι ακόμη ο Μπραν;

Όχι πια. Εκτός απ’ όλα τα άλλα, έχει πια την τεράστια ευθύνη τού ότι είναι το Κοράκι με τα Τρία Μάτια. Δεν είναι πια ο Μπραν Σταρκ. Θυμάται πώς ήταν όταν ήταν ο Μπραν Σταρκ, όπως θυμάται και όλα όσα έγιναν ποτέ στο σύμπαν. Έχει όλες αυτές τις πληροφορίες, γνωρίζει την αλήθεια για τον Τζον Σνόου, για τις ρίζες και το από πού προήλθαν οι White Walkers, και όλα αυτά μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμα την κατάλληλη στιγμή. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι ο Μπραν είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο για το Westeros αυτή τη στιγμή. Πρέπει να φροντίσει αυτή την πληροφόρηση να τη λάβουν εγκαίρως οι σωστοί άνθρωποι. Εξ ου και στην αρχή της έβδομης σεζόν ο Μπραν έχει ως αποστολή να φτάσει στο σωστό μέρος και να δώσει τη λύση, να φέρει τη σωτηρία.

Είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι είναι ένας από τους λίγους που γνωρίζει ποιος πραγματικά είναι ο αντίπαλος σε αυτόν τον Μεγάλο Πόλεμο.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι ο Μπραν είναι πια ο χειρότερος εχθρός του Night’s King, του βασιλιά των White Walkers. To Kοράκι με τα Τρία Μάτια και ο Night’s King είναι αιώνιοι ορκισμένοι εχθροί, από την αρχή των πάντων. Ο Μπραν, λοιπόν, ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον τρόμο και τον φόβο που θα έπρεπε όλοι να νιώθουν λόγω της επερχόμενης απειλής.

Πώς είναι να υποδύεστε έναν χαρακτήρα που ξεκίνησε ως μικρό αγόρι και τώρα δεν είναι πια καν άνθρωπος;

Ήταν δύσκολο να βρούμε πώς θα τον υποδυθώ. Ήταν ξεκάθαρο ότι χρειαζόταν να έχει αυτή τη λίγο μυστήρια, αδειανή από συναίσθημα και ψυχή αύρα, αλλά δεν θέλαμε να είναι βαρετός και μονότονος. Έτσι, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε και να δείξουμε ότι υπήρχε αυτή η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σπίθα μέσα του, το ότι γνώριζε όλα όσα είχαν ποτέ συμβεί. Όταν τον υποδυόμουν, αντί να συγκεντρώνομαι στη σκηνή, άκουγα τι έλεγαν οι άλλοι χαρακτήρες και την ίδια στιγμή προσπαθούσα να φέρω στο μυαλό μου εκατομμύρια πράγματα που είχαν συμβεί σε περασμένα επεισόδια, γιατί ακριβώς έτσι συμβαίνει στο μυαλό του Μπραν. Έχει όλον αυτόν τον κυκεώνα αναμνήσεων να γυρνάει στο κεφάλι του συνεχώς, είναι σαν να μην υπάρχει σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή