Ένα Pimm’s για τον Φέντερερ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προλάβαμε να πάμε στο Γουίμπλεντον φέτος. Κάτι ο καιρός, κάτι οι δουλειές, δεν μπορέσαμε να χειροκροτήσουμε τον «ηλικιωμένο» πια Ρότζερ Φέντερερ όταν σήκωνε για 8η φορά το κύπελλο της νίκης. Αλλά ας μη στενοχωριόμαστε, θα φτιάξουμε ένα παραδοσιακό Pimm’s cup και θα το γιορτάσουμε όπως πρέπει! Το Pimm’s, το «επίσημο» ποτό του Γουίμπλεντον, γεννήθηκε στο Λονδίνο του 19ου αιώνα… Να σας πω την ιστορία του;

Ο James Pimm σέρβιρε εξαιρετικά όστρακα στο εστιατόριό του, ενώ παράλληλα πειραματιζόταν για να δημιουργήσει το ποτό που θα τα συνόδευε. Με βάση το τζιν φυσικά, τι άλλο; Εκχύλιζε βότανα, μπαχαρικά, φρούτα και άλλα μυστικά υλικά. Όταν το αποτέλεσμα τον ικανοποίησε, αραίωσε το ποτό με λίγο τζίντζερ έιλ και το σέρβιρε σε μεγάλες κανάτες, τις «Νο 1 Cup», εξ ου και η ονομασία «Pimm’s No 1». Τώρα, αν αυτό το φρουτώδες, λίγο αφρώδες και πικάντικο ποτό ταίριαζε πράγματι με τα όστρακα, δεν είναι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος Pimm τα κατάφερε μια χαρά! Το 1880 η επιχείρηση αγοράστηκε από τον μελλοντικό λόρδο και δήμαρχο του Λονδίνου Οράτιο Ντέιβις και το καλό όνομα του Pimm’s διαδόθηκε γρήγορα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο: έγινε το αγαπημένο ποτό στο Gentleman’s Clubs στο West End του Λονδίνου και εξελίχθηκε σε συνώνυμο της βρετανικής παράδοσης. 

Σήμερα είναι απόλυτα συνυφασμένο με τα σπουδαία γεγονότα, όπως οι ιπποδρομίες του Άσκοτ, οι κωπηλατικοί αγώνες στο Oxfordshire και κυρίως το πρωτάθλημα τένις στο Γουίμπλεντον, όπου σύμφωνα με τα… ντοκουμέντα κάθε χρόνο καταναλώνονται 23.000 λίτρα Pimm’s! Η συνταγή του είναι μυστική και τη γνωρίζουν μόνο έξι άτομα στον ηγετικό πυρήνα της εταιρείας, η οποία σήμερα ανήκει στο πορτφόλιο της Diageo, της κορυφαίας διεθνούς εταιρείας premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο με προϊόντα που πωλούνται σε περισσότερες από 180 χώρες. Ελάτε, λοιπόν, εμείς οι φίλοι της αντισφαίρισης και θαυμαστές του Φέντερερ να φτιάξουμε το δικό μας Pimm’s, που σε κάθε περίπτωση είναι ένα εξαίσιο καλοκαιρινό ποτό για όλες τις ώρες. ■

Για την παρέα και για  μια μεγάααλη κανάτα!

500 ml Pimm’s No 1 / 1.500 ml λεμονίτα / 1 φλιτζάνι φύλλα μέντας ή δυόσμου / φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού με τη φλούδα, κομμένες στα 4 / ροδέλες αγγουριού με τη φλούδα / τριγωνάκια πεπονιού / τριγωνάκια καρπουζιού /μικρά τετραγωνάκια ροδάκινου / άφθονος πάγος. Βάζουμε τα φρούτα σε στρώσεις στην κανάτα και προσθέτουμε το Pimm’s, τη λεμονάδα και τον πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

 

Pimm’s Royale

1 μέρος Pimm’s, 2 μέρη σαμπάνια ή λευκό, ξηρό αφρώδες κρασί, φέτες λευκόσαρκου ροδάκινου και 1 κλαράκι λουίζα.

 

Ginger Pimm’s

1 μέρος Pimm’s, 2 μέρη μηλίτης οίνος (cider), 1 φετούλα φρέσκο τζίντζερ.

 

Pimm’s classic

1 μέρος Pimm’s, 2 μέρη λεμονίτα, δύο φέτες αγγούρι, πάγος.

 

Whisky Pimm’s

1 μέρος Pimm’s, 1 μέρος Roe&Co Irish whisky, λίγο τζίντζερ έιλ και 1 φέτα πορτοκάλι.

 

Tip

Με τι θα συνοδεύσουμε τα κοκτέιλ μας; Με φρέσκο φιλέτο σολομού μαριναρισμένο σε ζάχαρη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, άνηθο, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και φυσικά Pimm’s!

Info

Το Pimm’s No 1 έχει 25% vol και το βρήκαμε στο www.houseofwine.gr στην τιμή των 13,60 €.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή