Είναι πουκάμισο!

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δε βρίσκω εύκολα ωραία πουκάμισα. Είναι ένα ιδιαίτερο ενδυματολογικό είδος, σοφιστικέ μεν, αλλά δύστροπο στο σιδέρωμα. Και η τιμή ενός προϊόντος δεν είναι πάντα ανάλογη της ποιότητας. Η Χριστίνα Χριστοδούλου με έκανε να δω με διαφορετικό μάτι το ένδυμα που φοριέται στο επάνω μέρος του σώματος και κουμπώνει από πάνω έως κάτω. «Έχουμε στο μυαλό μας το πουκάμισο ως ένα ύφασμα με δύο μανίκια και ένα γιακά που συνδέεται με κουμπιά. Αυτό που επιθυμώ είναι να εξελίξω αυτό το ρούχο. Νομίζω πως έχει εύπλαστο χαρακτήρα και είναι ουδέτερο κατασκευαστικά, αλλά και κοινωνικά», λέει η 28χρονη σχεδιάστρια, που δημιούργησε πριν από δύο χρόνια τη μάρκα «It’s a shirt». Τα κομμάτια της έχουν καθαρή γραμμή, δε διαθέτουν καμπύλες, είναι χαλαρά και λίγο αγορίστικα, έτσι όπως μου αρέσουν. «Είναι unisex. Προσπαθώ γενικώς να πετύχω ένα τέλειο διαχρονικό πουκάμισο, που να ταιριάζει σε γυναικείο και αντρικό σώμα», τονίζει η  ίδια, περιγράφοντας τις δημιουργίες της που είναι φτιαγμένες από επιλεγμένα ελληνικά υφάσματα.

Η Χριστίνα γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει μεγαλώσει ουσιαστικά μέσα σε μια βιοτεχνία γυναικείων ενδυμάτων στο Αιγάλεω, η οποία ανήκει στους γονείς της. «Τη σιχαινόμουν αυτή τη δουλειά μικρότερη. Δεν ήθελα να την ακολουθήσω». Έτσι, λοιπόν, το 2008 έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στο τμήμα Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Όταν αποφοίτησε, προσπάθησε να δουλέψει στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά δεν ευδοκίμησε η προσπάθειά της. Το 2014 έκανε ένα μεταπτυχιακό στην Στοκχόλμη με αντικείμενο το σχεδιασμό και την επεξεργασία υφάσματος.

Προς το παρόν, η Χριστίνα βγάζει μια μικρή παραγωγή πουκαμίσων με τη βοήθεια του πατέρα της, ο οποίος όμως σύντομα σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί. Η ίδια έχει μπει σε δίλημμα αν πρέπει να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση ή να φύγει στο εξωτερικό. Η απόφασή της θα εξαρτηθεί μάλλον από το πόσο μεγάλη υποστήριξη θα συναντήσει εδώ στην Ελλάδα. 

www.facebook.com/itsashirt και instagram.com/itsashirt

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή