Κι όμως κινείται

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φανταστείτε να βγείτε ένα πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης σας και να σας υποδεχτεί κάτι σαν κι αυτό. Κάτι που μοιάζει δηλαδή με γλυπτό, ίπταται πάνω από το κεφάλι σας, κάνει σκιά στις επιφάνειες από κάτω, αλλά για κάτσε, κάτι περίεργο συμβαίνει… Κουνιέται! Το Liquid Shard (Υγρό Θραύσμα) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κινούμενα γλυπτά του γραφείου Poetic Kinetics, που αυτοαποκαλούνται «παραγωγοί αμφίδρομης τέχνης μεγάλης κλίμακας, δημιουργοί κινούμενων βιωματικών γλυπτών», ένας τίτλος εξίσου εντυπωσιακός όσο και τα έργα τους.  

Το Υγρό Θραύσμα, μια αιωρούμενη θάλασσα από λεπτές ασημένιες κορδέλες, κυμάτισε στην πλατεία Pershing του Λος Άντζελες πέρυσι τέτοιο καιρό. Ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε η πόλη στους κατοίκους της, μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας της πόλης των Αγγέλων να στηρίξει την τέχνη στους δημόσιους χώρους. Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από τον πιο δραστήριο καλλιτέχνη των Poetic Kinetics, Patrick Shearn, η εγκατάσταση γοήτευσε τους πάντες. Και δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό έργο του συγκεκριμένου γραφείου, που ειδικεύεται σε τέτοιας κλίμακας art installations. Με έδρα τους το Λος Άντζελες, η ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες που προέρχονται από τον χώρο του κινηματογράφου, των live events και των τσίρκο(!). 

«Εμπνέομαι από την παρατήρηση της φύσης και την αίσθηση ότι γνωρίζουμε μόνο πολύ επιφανειακά το τι συμβαίνει γύρω μας. Τα απροσδόκητα πράγματα που αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες με time-lapse με συναρπάζουν. Θέλω να παίξω με αυτά τα στοιχεία», λέει ο Shearn, που φέτος σχεδίασε κάτι ανάλογο, χρωματιστό και πολύ μεγαλύτερο, με τίτλο «Firebird Descent», για την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. «Στόχος είναι με έναν τρόπο τα έργα μου να αποκαλύπτουν τις αρχές που διέπουν τη φύση, να επισημαίνουν και να υπενθυμίζουν τις δυνάμεις της».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή