Μιλκσέικ για πρωινό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν να τις βλέπω τις μαμάδες τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, ανάμεσα σε στοίβες βιβλίων και ολοκαίνουργιων τετραδίων, με τη μυρωδιά χαρτιού και φρεσκοξυσμένου μολυβιού… Κι επειδή τα πρωινά είναι δύσκολα και τα παιδιά διαχρονικά γκρινιάζουν για το γάλα, ας ξεκινήσουμε τη σεζόν προτείνοντας ένα αλλιώτικο πρωινό γι’ αυτές τις πρώτες μέρες του σχολείου. Μεταμορφώστε το γάλα σε

μιλκσέικ! Βάλτε χρώμα και άρωμα και σερβίρετε με κέφι και χαμόγελο.

Ένα ποτήρι γάλα, μισή μπανάνα και μία κουταλιά μέλι καλά χτυπημένα στο μπλέντερ μέχρι να αφρατέψουν. Και μία σταγόνα σιρόπι ροδιού για πιο Barbie εμφάνιση. Πιο εξεζητημένο και πιο νόστιμο θα ήταν ένα ποτήρι κρύο γάλα, ένα ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος και 4-5 κουταλιές σπιτική πηχτή βυσσινάδα χτυπημένα στο σέικερ, για να εντυπωσιάσουν όλες τις ηλικίες με το ζωηρό τους χρώμα. Το πιο απλό απ’ όλα είναι να προσθέσετε λίγες σταγόνες σιρόπι ροδιού στο γάλα και να το χτυπήσετε να κάνει αφρό με το αναδευτήρι του φραπέ.

Η επόμενη πρόταση έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς, ειδικά εφήβους, και είναι ένα εξαιρετικό πρωινό που έχει μάλιστα την ευκολία ότι μπορεί να ετοιμάζεται από το προηγούμενο βράδυ. Αποβραδίς, λοιπόν, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι μισό φλιτζάνι νερό, σπάμε μέσα σε μικρά κομματάκια 150 γρ. μαύρη πικρή σοκολάτα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να λιώσει και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε δύο φλιτζάνια γάλα, λίγη κανέλα και λίγη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στον πάγκο της κουζίνας. Το πρωί το ζεσταίνουμε στα μικροκύματα –ή παραδοσιακά στο μάτι–, σερβίρουμε σε μεγάλο φλιτζάνι και το χτυπάμε λίγο με το αναδευτήρι του φραπέ. Εξαιρετικό πρωινό μαζί με ένα τοστ ή δύο φέτες ψωμί-βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα ή μέλι. 

Καλή σχολική χρονιά!

Κι ύστερα…

Ύστερα από το ντύσιμο των βιβλίων και των τετραδίων, και τα πρώτα διαβάσματα της χρονιάς, δικαιούμεθα ένα extra dry martini! Ένα παγωμένο δυνατό κοκτέιλ σερβιρισμένο στο τριγωνικό του ποτήρι, για να αισθανθούμε έστω για λίγο  πρωταγωνίστριες στη δική μας ταινία, ακούγοντας κάπου στο βάθος τον Σον Κόνερι να απαιτεί το μαρτίνι του shaken, not stirred. Ένα σέικερ χρειαζόμαστε, μεγάλα σκληρά παγάκια, 15 ml λευκό ξηρό βερμούτ, 50 ml London dry gin, μία χοντρή πράσινη ελιά. Βάζουμε στο σέικερ μερικά παγάκια και το βερμούτ. Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε το βερμούτ. Προσθέτουμε το τζιν, κάνουμε ένα ελαφρύ χτύπημα και σουρώνουμε στα γνωστά ποτήρια με μία ελιά.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή