Steak Alive

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν απατώμαι, μοντέρνας κοπής εστιατόριο κρέατος ο Πειραιάς δεν έχει. Εννοώ το είδος του στεϊκάδικου που διαθέτει κοπές, στέικ της μοδός, ράτσες και σιτέματα διαρκείας. Τώρα πάει να αποκτήσει. Και λέω «πάει», διότι το νεότευκτο Steak Alive δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το χτίσιμο της ταυτότητάς του. Δύο βδομάδες ζωής μετράει, τώρα ακόμα μπουσουλάει… 

Το Steak Alive βρίσκεται στον «εξωτικό» –ακόμα και για τους Πειραιώτες–Κορυδαλλό. Όπερ σημαίνει ότι, αν δεν είσαι Κορυδαλλιώτης, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις τους χάρτες στο κινητό σου – όχι πως είναι δύσκολος ο δρόμος ή απίθανο το σημείο, αλλά είναι μια πόλη ολόκληρη ο Κορυδαλλός. 

Ο χώρος όμορφος, απλός, χωρίς φιοριτούρες. Μια μοντέρνα φρεσκάδα αποπνέει το όλον. Το σέρβις άψογο. Μας βοήθησαν με το καρότσι του μωρού, μας ρώτησαν αν θέλουμε το ειδικό μωρουδιακό καρεκλάκι (είναι νωρίς βέβαια ακόμα για την μπέμπα) και γενικώς ικανοποιούσαν κάθε αίτημά μας γρήγορα και ευγενικά (εννοείται πως είχαμε πάει ινκόγκνιτο). 

Το φαγητό καλό και έντιμο, οι τιμές φιλικές. Πολλές κοπές ακόμα δεν διαθέτουν και το κρέας, παρότι όχι επί μακρόν σιτεμένο, ήταν τρυφερό και νόστιμο. Και κυρίως ψημένο όπως επιθυμούσαμε: το μετρίως ήταν μετρίως, το μετρίως προς καλοψημένο το ίδιο – το τελευταίο, ας πούμε, δεν ήρθε λάστιχο, όπως πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε συμβεί. Τα κρεατικά έρχονται ανάλατα (για να μη στεγνώσουν στο ψήσιμο, όπως σε ενημερώνουν), τη συνοδεία αλατόμυλου για να τα αρτύσει ο καθένας κατά το γούστο του. Πήραμε τη δίκιλη μπριζόλα τόμαχοκ (θέλει τουλάχιστον τρεις για να την καταφέρουν) και μια σπαλομπριζόλα 650 γρ. Αυτά από τα της σχάρας. Συνοδεύονταν από καλοτηγανισμένες πατάτες και σάλτσες της επιλογής μας (η γλυκιάς κολοκύθας και αυτή με λάδι, λεμόνι και φασκόμηλο ωραιότατες, η σος μαδέρα μάλλον άστοχη). Την κρεοφαγία συμπλήρωσε ένα κότσι χοιρινό, ψημένο συμπαθητικά – θα θέλαμε την πετσούλα ροδοψημένη και τραγανή, και όχι μαλακή και βραστερή. 

Τα πρώτα είναι κάπως αδύναμα και κομμάτι ανέμπνευστα, οι σαλάτες καλές. Η λίστα κρασιών μικρή, χρειάζεται μια κάποια διεύρυνση, το ίδιο και η λίστα ζύθων. Από ό,τι μάθαμε, σύντομα στο μενού θα εμφανιστούν και άλλα νόστιμα, που θα το δυναμώσουν και θα του δώσουν πιο σαφή προσανατολισμό: τοπικά τυριά, κρέατα ειδικά μεγαλωμένα για το μαγαζί κ.λπ. Όχι πως και ως έχει δεν αξίζει τον κόπο το Steak Alive, ειδικά αν είστε Πειραιώτες. ■

Steak Alive, Κρήτης 23 και Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, T/210-49.52.000. Ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή 18.00-00.00. Κόστος: περίπου 20 €/άτομο (χωρίς ποτά). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή