Ένα μπαρ στο γραφείο μου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή στήλη γράφτηκε με αφορμή την ερώτηση ενός καλού φίλου νομικού: «Όταν έχουμε μια συνάντηση στο γραφείο και θέλω να προσφέρω ένα ποτό, είτε για να σπάσει ο πάγος είτε για να επισφραγιστεί μια συμφωνία, βρίσκομαι σε δύσκολη θέση γιατί το καφενείο του μεγάρου έχει μόνο κάτι κονιάκ για μνημόσυνα. Συμφωνείς να κάνω ένα μικρό μπαρ στο γραφείο; Τι προτείνεις;».

Συμφωνώ και επαυξάνω, γιατί η ιδέα δείχνει ότι ο επαγγελματίας, οικοδεσπότης, ομνύει στον Ξένιο Δία ακόμα και στον χώρο εργασίας του. Και αυτό χαρακτηρίζει έναν gentleman.

Ένα μπαρ στο γραφείο δεν προσπαθεί σε καμία περίπτωση να καλύψει όλα τα γούστα. Περιέχει μερικά καλά διαλεγμένα ποιοτικά ποτά που επιλέγονται σύμφωνα με το προφίλ σας και το προφίλ του γραφείου σας. 

Αυτονόητο, τα καλά και πεντακάθαρα ποτήρια. Σόδες, τόνικ, τζίντζερ έιλ, κάποια κόλα και εμφιαλωμένο νερό βρίσκονται σε μικρό ψυγείο μαζί με παγάκια σε εύκολες στη χρήση παγοθήκες. Μερικά μικρά κράκερ ή μπατόν σαλέ θα συνοδεύσουν με αξιοπρέπεια το ποτό σας.

Διάλεξα και σας προτείνω μερικά ποτά που νομίζω ότι δίνουν μια σοφιστικέ πινελιά στον εργασιακό χώρο.

Οban 14 ετών: Ένα malt που εκφράζει ακριβώς τον τόπο καταγωγής του· ανάμεσα στα Highlands και τα Islands, επηρεασμένο και από τα δύο.

Grey Goose: Η premium βότκα που παράγεται στην περιοχή του Cognac στη Γαλλία, εκεί όπου η παραγωγή αποσταγμάτων είναι και παράδοση, και επιστήμη, και σύγχρονη τεχνολογία.

Hendrick’s Gin: The most unusual gin! Ανατρεπτικό, ανορθόδοξο, προκλητικό, κλεισμένο σε ένα μοναδικό  μπουκάλι – άμεση αναφορά σε φαρμακείο των αρχών του αιώνα.

Αvana Club Anejo 7 Anos: Η επιτομή του κουβανέζικου ρουμιού! Εξαιρετικό, παλαιωμένο, είναι αυτό που θα επισφραγίσει μια καλή συμφωνία ένα όμορφο δροσερό φθινοπωρινό βραδάκι. 

Gentleman Jack: Αν μπορούμε να ορίσουμε το ιδανικό ποτό γραφείου, αυτό θα ήταν, για μένα, το Tennessee ουίσκι της οικογένειας του Jack Daniels. Πλούσιο, αρρενωπό και φινετσάτο. Απευθύνεται σε gentlemen, αλλά και στις γυναίκες που ξέρουν να εκτιμούν τους τρόπους τους.

Το Johnnie Walker Black Label παραμένει στην κορυφή των deluxe whiskies περισσότερα από 100 χρόνια και συνεχίζει να γράφει ιστορία, με ισορροπημένη, αλλά τολμηρή γεύση…

Σίγουρα από το γραφείο σας δεν μπορεί να λείπει ένα κονιάκ. Διαλέγουμε από τον οίκο Hennessy το Fine de Cognac, ένα «φρέσκο» κονιάκ που ταιριάζει σε εργασιακό περιβάλλον.

Και βέβαια απαραίτητο ένα ούζο για να δηλώνει, ειδικά στους αλλοδαπούς συνομιλητές, την ελληνικότητα της συνεργασίας. Άδολο, το ούζο που έχει τη θέση του ανάμεσα στα premium αποστάγματα στο μπαρ του γραφείου σας! ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή