Ωραίος και σέξι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 34χρονος Γούντι Άλεν φωτογραφίζεται με τις συμπρωταγωνίστριές του κατά τη διάρκεια πρόβας, μιας εκ των τελευταίων, λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης «Play it again, Sam», που ανέβηκε στο θέατρο Broadhurst στο Μανχάταν. Το κείμενο του Άλεν (ένα από τα πιο αστεία του) περιγράφει τις περιπέτειες ενός κοινωνικά αδέξιου άντρα, που εγκαταλείπεται από τη σύζυγό του και καλείται να επιστρέψει στο «παιχνίδι» του dating. Σύμμαχός του είναι ο Ρικ, ο χαρακτήρας του Μπόγκαρντ από την «Καζαμπλάνκα», ο οποίος τον «επισκέπτεται» δίνοντάς του συμβουλές. Άλλωστε, και ο τίτλος της παράστασης παραπέμπει σε μία από τις κλασικές ατάκες του Ρικ στην ταινία. 

Ανάμεσα στις ηθοποιούς που περιβάλλουν τον Άλεν στη φωτογραφία διακρίνεται και η 25χρονη τότε Νταϊάν Κίτον – ήταν η πρώτη τους γνωριμία, που εξελίχθηκε σε μια σπουδαία επαγγελματική και προσωπική σχέση. Η επιτυχία της παράστασης οδήγησε στην κινηματογραφική μεταφορά της τρία χρόνια αργότερα, με τον Άλεν και την Κίτον να διατηρούν τους ρόλους τους· και ο τίτλος της ταινίας παρέμεινε ο ίδιος, αν και στη χώρα μας αποδόθηκε ατυχώς ως «Ωραίος και σέξι». Αρκετά χρόνια αργότερα ο «ωραίος και σέξι» Γούντι Άλεν θα κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση της θετής κόρης της Μία Φάροου (τον καιρό που ζούσαν μαζί) και αργότερα θα παντρευτεί μια άλλη θετή κόρη της Φάροου, τη Σουν-Γι. 

Σήμερα, που στον χώρο του θεάματος οι άνθρωποι εμφανίζονται πλέον συνειδητοποιημένοι σχετικά με τέτοια ζητήματα, ο ένας μετά τον άλλο, άντρες και γυναίκες ηθοποιοί, δηλώνουν πόσο μετανιώνουν που όλα αυτά τα χρόνια δέχτηκαν να συνεργαστούν μαζί του. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή