Γιατί θα ξαναπάω στο Polly Maggoo

Γιατί θα ξαναπάω στο Polly Maggoo

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μου άρεσαν όλα τα φαγητά, αλλά στο μικρό γαλλικίζον εστιατόριο του Ψυχικού –ας το πούμε μπιστρό, και ας μην είναι ακριβέστατος ο χαρακτηρισμός– θα ξαναπάμε. Είναι γλύκα το Polly Maggoo, γι’ αυτό. 

Θα ξεκινήσω κάπως ανορθόδοξα: με τις τουαλέτες. Πεντακάθαρες στη 1 τη νύχτα, ώρα που σχόλαγε το μαγαζί. Τα πανάκια dettol, επίσης, τι ωραία σκέψη. Νοιάξιμο για τις λεπτομέρειες.

Έπειτα είναι ο χώρος. Χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, είναι ζεστός, η διακόσμηση έχει τη χάρη και τη χαρά του αυτοσχέδιου, δεν είναι φασόν. Το νιώθεις στέκι, και ας μην έχεις ξανάρθει. Ο φωτισμός ήπιος, ευνοεί τη χαλαρή κουβέντα και την απόλαυση του φαγητού. Η μουσική (παλιά chansons και άλλα), σε χαμηλή ένταση, δεν μας ενόχλησε, αντιθέτως μαλάκωσε τη σαββατιάτικη βαβούρα. Οι κυρίες στο σέρβις ευγενέστατες και προπάντων επαγγελματίες. Ο ρυθμός τους σωστός, το δείπνο καλοκουρδισμένο. Το κρασί στη σωστή θερμοκρασία, τα πιάτα στον σωστό χρόνο. 

Το φαγητό έχει και αυτό μια απροσποίητη χάρη. Συμπαθητικό, απλό και κόμφορτ, θέλουν όμως δουλειά ορισμένα πιάτα για να λάμψουν. Οι συνταγές γαλλικές ή γαλλικής εμπνεύσεως. 

Σταθερά καλή η φακοσαλάτα του με ποσέ αυγό (9 €) – είναι από τους πρώτους που έβαλαν αυγά αυτής της μορφής σε μενού (πριν από χρόνια, όταν το μαγαζί ήταν στον Κεραμεικό). Τραγανό το όσπριο, ωραία αρτυμένο, με το μπέικον να δίνει τον λιπαρό και τον καπνιστό τόνο, το (μπόλικο) σχοινόπρασο τη φίνα κρεμμυδίλα του και τον ρευστό κρόκο να γίνεται μια γλυκιά σος.

Ωραίοι και οι λαχανοντολμάδες… αλλιώς (10 €). Πρόκειται για ζουμερά μικρά μπιφτέκια με χοντροκομμένο λάχανο σοτέ σε βούτυρο συνοδεία σος ολλανταίζ. Παραπλανητικό και νόστιμο πιάτο. 

Το ψωμί συμπαθητικό, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αμιγώς προζυμένιο, όμως είναι σφιχτό και με μεστή γεύση. 

Μοιραστήκαμε ένα συκώτι σοτέ (14 €). Ψημένο ακριβώς όπως το ζητήσαμε (προς το καλοψημένο, αλλά αρκούντως ζουμερό), όμως χωρίς αυτό το κάτι που θα το έκανε αξιομνημόνευτο. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε και σε δύο από τα κυρίως: σωστά ψημένα, όμως κάπως άνευρα ο μπακαλιάρος με πατάτες και αγιολί (16 €) και το pavé de rumsteak με βούτυρο café de Paris (16 €).

Ο κρασάτος κόκορας (13 €) αντιθέτως είχε μια δυνατή σκούρα σάλτσα κρασιού και το πουλερικό δεν είχε δέρμα βραστερό (μπορεί να επιδέχεται έξτρα επεξεργασίας άμα τη παραγγελία). Συνοδεύεται με παπαρδέλες και μαλαθούνι Τήνου. Καλός συνδυασμός. 

Το steak tartare (15 €) ήταν ωραιότατο. Κομμένο το κρέας με το μαχαίρι, χοντροκομμένο δηλαδή, ωραία χοντροκομμένο. Και πολύ ισορροπημένο στα αρτύματα. Θα το ήθελα με καυτές τηγανητές πατάτες και όχι με τις «εύκολες» σοτέ βουτύρου. 

Τα γλυκά που δοκιμάσαμε (ένα τύπου cobbler με αχλάδι και μια μάλλον κακαουδένια τερίνα σοκολάτας) δεν ήταν του γούστου μας. 

Η λίστα ποτών συμπαθητική και με μικρές εκπλήξεις, όπως τα κρασιά από το Οινοποιείο Σύρου (!). ■

Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, T/210-52.41.120. Aνοιχτά Τρίτη-Σάββατο 18.30-00.00, Κυριακές 13.00-17.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή