Η χαμένη «ελπίδα» του Τραμπ

Η χαμένη «ελπίδα» του Τραμπ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χόουπ Χικς έγινε εδώ και λίγες ημέρες ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας των χαμένων συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ – η αποχώρησή της είναι ίσως αυτή που τον πλήγωσε περισσότερο, τόσο συναισθηματικά (ήταν η παλαιότερη συνεργάτις του, από τον καιρό της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ νωρίτερα είχε εργαστεί και για την κόρη του, Ιβάνκα) όσο και πρακτικά, καθώς ήταν ο άνθρωπος που εμπιστευόταν περισσότερο από τον στενό του κύκλο. Η 29χρονη επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της μετά την ανάκρισή της από την ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 – στη φωτογραφία, τη βλέπουμε να αποχωρεί μετά τη διαδικασία, που διήρκεσε εννέα ώρες. Το μόνο που παραδέχτηκε η Χικς ήταν ότι στη θητεία της δίπλα στον Τραμπ έχει πει μερικά «αθώα ψέματα». 

Λίγες ημέρες νωρίτερα ήταν αυτή που συνέταξε την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση περί στήριξης του γραμματέα του Λευκού Οίκου Ρομπ Πόρτερ, που κατηγορείτο από τις δύο πρώην συζύγους του για κακοποίηση. Το πρόβλημα ήταν ότι η Χικς είχε παράλληλα δεσμό με τον Πόρτερ. Η δική της εξήγηση («γελοία», σύμφωνα με το CNN) για την αποχώρησή της ήταν ότι ένιωθε ότι έχει πετύχει όσα μπορούσε στο συγκεκριμένο πόστο και ότι έτσι κι αλλιώς δεν της άρεσε ιδιαίτερα η ζωή στην Ουάσιγκτον. 

Η Χικς (υπήρξε μοντέλο στην εφηβεία της) αναρριχήθηκε ταχύτατα στον χώρο των δημόσιων σχέσεων και κατάφερε, χωρίς καμία προηγούμενη πολιτική εμπειρία, να αποκτήσει τεράστια επιρροή στον Λευκό Οίκο. «Όταν ήθελα ο πρόεδρος να πάρει κάτι στα σοβαρά, ζητούσα από τη Χικς να του το μεταφέρει», είπε στο περιοδικό Time ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Μαζί της χάνεται και η ελπίδα (ένα μάλλον προφανές λογοπαίγνιο με το όνομά της: Χόουπ σημαίνει «ελπίδα») για την επίτευξη, επιτέλους, μιας σταθερότητας στο περιβάλλον του Τραμπ.   ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή