Και μετά τον οβελία, τι;

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο και να το στριφογυρίσεις στους νεωτερισμούς, από τη γαστρονομική πασχαλινή παράδοση δύσκολα ξεφεύγεις. Κι αν το αμνοερίφιο δεν είναι στη σούβλα, θα είναι στον φούρνο σε κληματόβεργες, οι πατάτες παρούσες, οι μαρουλοσαλάτες και οι πίτες επίσης. Ωραία και καλά έως εδώ. Εκείνο που με θλίβει, όμως, πραγματικά είναι τα πασχαλινά απογεύματα. Μόλις τελειώσει το τσιμπούσι, οι φίλοι διαλύονται και μένεις με τα μισοάδεια ποτήρια και μια γεύση κρύου αρνιού στο στόμα… 

Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα να κάνω μια υπέρβαση. Όχι ως προς τα εδέσματα, που θα ακολουθήσουν την πεπατημένη, ούτε ως προς τα κρασιά που θα τα συνοδεύσουν – Ξινόμαυρα, Μαυροδάφνες, Cabernet Sauvignon, οι κλασικές μας αγάπες. Τότε σε τι; θα με ρωτήσετε και εύλογα. Στο μετά το γεύμα, στο απόγευμα, που θα οδηγήσει σε ένα ευχάριστο βράδυ, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην ημέρα του Πάσχα! Ελάτε λοιπόν. Μαζέψτε τα κρέατα, τις πίτες, τις σαλάτες, τα τυριά! Αποσύρετε τις καράφες με τα κόκκινα κρασιά, ξεστρώστε τα τραπέζια! Χορευτική μουσική και το πάρτι αρχίζει!

Τα επιδόρπια αλλιώς!

Το πάρτι αρχίζει με το επιδόρπιο του πασχαλιάτικου γεύματος, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αλκοολούχο παγωτό που τρώμε χορεύοντας. 

2 cl Apricot Brandy, 1 cl Cointreau, 1,5 cl φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, μία μπάλα παγωτό βανίλια. Ανακατέψτε τα πρώτα τρία συστατικά με πάγο και σουρώστε σε φαρδύ χαμηλό ποτήρι. Βάλτε από πάνω το παγωτό, να επιπλέει σαν νησάκι, και αρχίστε να το σιγοπίνετε με καλαμάκι σε ρυθμούς φοξ τροτ.

Δεύτερη πρόταση, μια «τρέλα του Απρίλη» με 4 cl snaps μήλου, 6 cl cranberry juice, μία μπάλα παγωτό βανίλια και ένα φλιτζανάκι του καφέ τριμμένο πάγο. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν και σερβίρετε σε ψηλό φαρδύ ποτήρι με καλαμάκι και ένα κλαράκι δυόσμο. Με μικρές γουλιές, χορεύοντας πάντα!

Τα πασχαλινά κοκτέιλ

Σε ένα αμερικανικό περιοδικό ανακάλυψα το Easter Rabbit, ένα κοκτέιλ ειδικά για την ημέρα του Πάσχα. 4,5 cl λικέρ crème de cacao (τη σκούρα καφετιά εκδοχή), 1,5 cl βότκα, 1 κουταλιά σιρόπι σοκολάτας και 1 κουταλιά cherry brandy. Χτυπήστε τα δύο πρώτα υλικά στο σέικερ με πάγο και σουρώστε τα σε φαρδύ χαμηλό ποτήρι. Ρίξτε 2-3 μεγάλα σκληρά παγάκια κι από πάνω τις κουταλιές το σιρόπι και το cherry, χωρίς να τα ανακατέψετε.

Αν τώρα η σοκολάτα σάς φαίνεται βαριά, δοκιμάστε μια αγαπημένη μου ανοιξιάτικη συνταγή: 3 cl brandy, 1,5 cl Chartreuse κίτρινη, 3 cl φρέσκος χυμός πορτοκαλιού. Χτυπήστε στο σέικερ με πάγο και σουρώστε σε φαρδύ χαμηλό ποτήρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή