Wine in the City

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Wine in the city!  Ή «όταν το εμφιαλωμένο κρασί εισέβαλε στα cocktail bars». Καιρό είχα να ακούσω μια τόσο ωραία ιδέα! Που γίνεται ακόμα ωραιότερη, γιατί προέρχεται από αγαπημένους φίλους και συνεργάτες. Αναφέρομαι στον καλό φίλο και χρόνια συνεργάτη Θόδωρο Λέλεκα, στον αγαπημένο Τεντ του οινικού –και όχι μόνο– χώρου, και στην όμορφη και άξια οινοχόο της Σπονδής, Γιοβάννα Λύκου, που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική των cocktail bars της Αθήνας (προς το παρόν!). 

Είναι γεγονός ότι τα μπαρ έχουν εξελιχθεί σε χώρους που με τον τρόπο τους «εκπαιδεύουν» το κοινό τους σε κλασικές και νέες τάσεις, στα αποστάγματα, στα ποτά και στα κοκτέιλ, στον συνδυασμό τους με γεύσεις, με αποτέλεσμα σήμερα τα αθηναϊκά μπαρ να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα αντίστοιχα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Αυτό αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν οι δύο φίλοι μας προς όφελος του επώνυμου ελληνικού κρασιού, για το οποίο πασχίζουμε όλοι. Και τι θα είναι αυτό το Wine in the City; ρώτησα τον Θόδωρο. «Είναι μια πρωτοβουλία που φέρνει το επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί στα κορυφαία μπαρ της Αθήνας (σε πρώτη φάση). Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν καταξιωμένα οινοποιεία και επιλεγμένα cocktail bars, προκειμένου το κοινό των cocktail bars να έρθει κοντά στο ποιοτικό κρασί, να το μάθει, να το αγαπήσει και να το κάνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, αλλά και της διασκέδασής του! Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα bars που συμμετέχουν στο Wine in the City θα σερβίρουν επώνυμες εμφιαλωμένες λευκές, ροζέ και ερυθρές επιλογές σε ποτήρι που εμείς θα επιλέγουμε και θα υπογράφουμε, βάσει ενός προγράμματος που θα εναλλάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Το Wine in the City έχει ήδη ξεκινήσει και συμμετέχουν σ’ αυτό πρωτοκλασάτα μπαρ, όπως τα 42 Barstronomy, The Gin Joint, Borsalino, Barreldier, Peek a Bloom κ.ά. Πρωτοκλασάτα είναι επίσης και τα οινοποιεία που αγκάλιασαν αμέσως την ιδέα: Semeli, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Παυλίδη, Oenops Wines, Tsantali, Κτήμα Σκούρα, καθώς και εταιρείες διανομής όπως Καρούλιας και Foodrinco, με τα οινοποιεία που διαθέτουν στο δυναμικό τους.

Αναζητήστε το Wine in the City στο Facebook ή στο www.wineinthecity.gr, βρείτε τα μπαρ που συμμετέχουν κι όταν πάτε εκεί, ζητήστε τη λευκή, κόκκινη ή ροζέ πρόταση που «τρέχει» στο συγκεκριμένο μπαρ. Θα σας τη σερβίρουν στο σωστό ποτήρι και θερμοκρασία, συνοδευόμενη με ένα ωραίo σουβέρ, στο οποίο αναγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά του κρασιού που θα πίνετε. Αν το κρασί σάς αρέσει πολύ, πάρτε το σουβέρ μαζί σας φεύγοντας, σαν σουβενίρ, αλλά και για να κάνετε, ξεκινώντας έτσι, μια ιδιαίτερη αρχειοθήκη των κρασιών που σας αρέσουν! ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή