Stand up comedy για καλό…

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από πέντε χρόνια θέλησε να συνδυάσει δύο μεγάλες αγάπες του, τα παιδιά και το stand up comedy. Η ιδέα του stand up comedian Γιώργου Χατζηπαύλου ήταν ένας μαραθώνιος κωμωδίας με τη συμμετοχή συναδέλφων του, τα έσοδα του οποίου θα διετίθεντο για την ενίσχυση μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης φροντίδας και υποστήριξης παιδιών. Έτσι, γεννήθηκε το Stand up for U, ένας ετήσιος πλέον φιλανθρωπικός θεσμός, που επιστρέφει φέτος για πέμπτη χρονιά, τον έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι και έχουν συμμετάσχει πάνω από 30 κωμικοί. Τα φετινά έσοδα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

«Εμένα οποιοδήποτε θέμα ή πρόβλημα αφορά παιδιά μού κόβει τα πόδια, ήμουν πάντα έτσι, πολύ πριν γίνω μπαμπάς», μου λέει ο Γιώργος Χατζηπαύλου. «Νιώθω ότι τα παιδιά είναι απροστάτευτα, είναι τα πιο αδύναμα μέλη κάθε κοινωνίας, σωματικά και ψυχικά. Οτιδήποτε, λοιπόν, μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί είναι για μένα πολύ σπουδαίο». Έτσι, κάθε χρόνο, παρά την κούραση, το άγχος της οργάνωσης και του συντονισμού, την αγωνία πριν ανέβει η «αυλαία», στο τέλος, μετά το χειροκρότημα, «μένει μια μεγάλη χαρά και γεννιέται η πρώτη σκέψη και προσδοκία για το πώς θα γίνει την επόμενη χρονιά να εξελιχθεί λίγο ακόμα».

Φέτος στη σκηνή του Πολυχώρου Ιερά Οδός 13 μαζί με τον Γιώργο Χατζηπαύλου θα ανέβουν έντεκα stand up comedians. «Είναι σημαντικό το ότι είμαστε μονάδες που συνήθως παίζουμε για δική μας προβολή και ανάγκη, αλλά στο Stand up for U ενώνουμε τις δυνάμεις μας για κάτι μεγαλύτερο. Και είναι εμφανές ότι όλοι το αισθανόμαστε αυτό». Για όσους ακόμη αναρωτιούνται αν θα πρέπει να πάρουν εισιτήριο, έχει μερικά επιχειρήματα: «Θα δουν μια πολύ ωραία παράσταση stand up, μία από τις καλύτερες που γίνονται. Και, ακόμα και αν δεν τους αρέσει, θα έχουν συμβάλει σε έναν σημαντικό σκοπό».  ■

Info: Stand up for U 2018, Πολυχώρος Ιερά Οδός 13, Παρασκευή 11 Μαΐου, 20.30

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή