Η χαρά της ζωής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δυσκολία μπορεί κανείς να πιστέψει ότι πριν από 50 και βάλε χρόνια υπήρχαν νέοι Έλληνες που τα έδιναν όλα χορεύοντας με το μαγιό υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, δίπλα στη θάλασσα, δοξάζοντας τη νέα ζωή, που είχε έρθει γενναιόδωρη και πολλά υποσχόμενη. Χορεύουν σέικ, είναι φανερό, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η χρυσή νεολαία, που ξεδίνει στα «Αστέρια» της Γλυφάδας, είναι σήμερα πάνω από 70 ή 75 ετών και πιθανώς η εικόνα αυτή να τους συγκλονίζει περισσότερο από εμάς.

Αλλά αυτή η εικόνα έχει μοναδική λεζάντα τη χαρά της ζωής και αρκεί μία και μόνο λήψη για να μοιάζει απόλυτη εκείνη η αίσθηση ότι τα «Αστέρια» ήταν ο αυτονόητος προορισμός και ότι η καλή ζωή, έτσι όπως ανάβλυζε στην αθηναϊκή Ριβιέρα, πίσω στη δεκαετία του ’60, έμοιαζε συνώνυμη με την αθανασία.

Σήμερα, με το πρώιμο καλοκαίρι να δίνει άλλο νόημα στις Κυριακές, η τόσο vintage εικόνα των «Αστεριών», ως τόπου ευωχίας, έρωτα και ξενοιασιάς, σε ένα πακέτο νέου κοσμοπολιτισμού και καλής αρχιτεκτονικής, κυλάει ξανά και στη δική μας καθημερινότητα. Εκείνο το πνεύμα που γέννησε «εκείνα» τα «Αστέρια» έχει εκπνεύσει, ο κόσμος άλλαξε, η Αθήνα είναι μια άλλη. Αλλά τουλάχιστον είναι θετικό και ενθαρρυντικό το σήμα που εκπέμπει η νέα επένδυση στα «Αστέρια» της Γλυφάδας, που προχωράει από την Grivalia Properties με την υπόσχεση ότι το επόμενο καλοκαίρι, του 2019, το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα στα «Αστέρια», με τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης, θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό. 

Αυτή η εικόνα που συμβολίζει την έκρηξη της ζωής με την αισιοδοξία της νεότητας έρχεται από το μακρινό, πλέον, αθηναϊκό παρελθόν. Η νέα εικόνα που θα έρθει από την Αθήνα του 2019 θα πιάσει, πιθανόν, το νήμα και πάλι… ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή