Γυμνοί στο μουσείο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να επισκεφτεί κανείς εντελώς γυμνός ένα μουσείο ακούγεται αλλόκοτο, για κάποιους και ενδιαφέρον. Θα μπορούσε σίγουρα να προσελκύσει ένα εναλλακτικό κοινό -γυμνιστών ή όχι- που θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι προκλητικό. Ποιος περίμενε όμως ότι η πρώτη τέτοια επίσκεψη στη Γαλλία, στο Palais de Tokyo του Παρισιού, θα συγκέντρωνε τελικώς 30.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος, ενώ άλλοι 2 εκατ. άνθρωποι θα επισκέπτονταν τη σχετική σελίδα, με αφορμή την επίσκεψη αυτή; 

Σίγουρα όχι ο 48χρονος Λορέν Λουφτ, πρόεδρος του Paris Naturist Association, που οργάνωσε την επίσκεψη. Από 100 έως 200 άτομα υπολόγιζε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του στους New York Times, και, ίσως γι’ αυτό, το πολύτιμο εισιτήριο κατάφεραν να πάρουν τελικώς μόλις 162. Οι «τυχεροί» πέρασαν δύο ώρες ολόγυμνοι (μόνο με παπούτσια) ξεναγούμενοι στην έκθεση «Διαφωνία, κόρη της νύχτας» του μεγαλύτερου γαλλικού μουσείου για τη σύγχρονη τέχνη. Στόχος; Όσοι εγκατέλειψαν τα ρούχα τους στην είσοδο να αφήσουν μαζί με αυτά και ένα κομμάτι της ταυτότητάς τους, για να βιώσουν την τέχνη με λιγότερες προκαταλήψεις. Τα κατάφεραν; «Δεν απόλαυσα όλα τα έργα τέχνης, απόλαυσα όμως την εμπειρία», δήλωσε στους New York Times η κ. Bohain, συνταξιούχος, που ήρθε από την Αλσατία για την επίσκεψη. «Στέκομαι στον ήλιο, γυμνή, κοιτάζοντας τον Πύργο του Άιφελ. Η ζωή είναι ωραία»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή