Όνειρο θερινής εσπέρας!

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δροσερά αρώματα αισιοδοξίας, φρεσκάδας, ανανέωσης και θετικών σκέψεων, παιχνιδιάρικα και πολύχρωμα! Εκφράζονται υπέροχα σε κοκτέιλ που η World Class by Diageo (που μεταξύ άλλων αναδεικνύει κάθε χρόνο τους κορυφαίους bartenders του πλανήτη) μας προσκαλεί να φτιάξουμε και να απολαύσουμε με την παρέα μας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο mixologist από την άνεση του σπιτιού μας! Σε τέτοιους καιρούς, που η ζωή μας είναι από δύσκολη έως πολύ δύσκολη, επιβάλλεται να βρίσκουμε μικρές διεξόδους που να μας επιτρέπουν να χαμογελάμε, να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε. Μία απ’ αυτές είναι να μην ανοίξουμε την τηλεόραση μόλις βραδιάσει, αλλά να φωνάξουμε δύο φίλους και να πιούμε ένα ποτάκι στη βεράντα ή στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα, ακόμα και μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο! Η ατμόσφαιρα και το λίγο αλκοόλ θα μας κάνουν να χαλαρώσουμε, να χαμογελάσουμε, ίσως να φλερτάρουμε κιόλας…

O World Class Winner 2017, mixologist Πάνος Κανατσούλης, έχει εμπνευστεί δροσερά κοκτέιλ που βασίζονται σε συνταγές με εποχικό touch και συνδυάζουν spirits της εξαιρετικής συλλογής του luxury portfolio του World Class με εκλεκτά φρέσκα φρούτα, χυμούς και σπιτικά χειροποίητα σιρόπια!  

Μπείτε στην κουζίνα, βάλτε μουσική και ανασκουμπωθείτε! Επιλέγω να φτιάξουμε το Berries Flag με το single malt ουίσκι Cardhu Amber Rock, που χαρακτηρίζεται από τις πικάντικες νότες του, και δροσερές φράουλες! Spirits up λοιπόν!

Berries Flag

Συστατικά

40 ml single malt ουίσκι Cardhu Amber Rock 

10 ml single malt ουίσκι Lagavulin 16y 

15 ml κόκκινο γλυκό βερμούτ

10 ml σπιτικό shrub φράουλας*

10 ml φρέσκος χυμός λεμονιού 

* Για το σπιτικό shrub φράουλας: 

Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε:

1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες,

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη,

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,

1 χούφτα φύλλα μέντας.

Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας ή ένα ξύλινο κουτάλι, πολτοποιούμε τις φράουλες για να απελευθερώσουν τον χυμό τους. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Δεν το αφήνουμε να σιγοβράσει, απλώς θέλουμε να ζεσταθεί το μείγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Στραγγίζουμε το shrub με ένα σουρωτήρι. Το διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο σκεύος.

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή