Το μαγαζί που νοιάζεται

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να υπάρξει σχέση αγάπης ανάμεσα στην ψυχική υγεία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα; Μπορούν όλοι και όλα να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία; Το ANIMACare Store στο Μαρούσι (28ης Οκτωβρίου 4, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ) είναι η θετική απάντηση στα δύο ερωτήματα, ένα συνηθισμένο κατάστημα, με ασυνήθιστη όμως φιλοσοφία. Στο ANIMACare Store διατίθενται τσάντες, σακίδια, lunch boxes, επιτραπέζια παιχνίδια, κοσμήματα, διακοσμητικά, δημιουργίες εργοθεραπείας και οικοτεχνίας, μεταχειρισμένα ρούχα και αντικείμενα, τα οποία, χάρη στη φροντίδα των συμμετεχόντων σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Όλες οι δημιουργίες είναι μοναδικές, χειροποίητες και φτιαγμένες με αφοσίωση και προσπάθεια. Ο χώρος αποπνέει θετική ενέργεια και δημιουργικότητα, τα ζωηρά χρώματα φτιάχνουν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, οικεία και φιλική ταυτόχρονα, ένα μικρό καταφύγιο που κλείνει απέξω το πολύβουο κέντρο του Αμαρουσίου. Το εργαστήριο βρίσκεται κάτω από την ίδια στέγη και είναι συναρπαστική η διαδικασία της μεταμόρφωσης απλών υλικών και second hand αντικειμένων σε ολοκαίνουργια προϊόντα, όλα πρακτικά, μοναδικά και, κυρίως, για καλό σκοπό.

Στο πλευρό του ANIMACare Store βρίσκεται ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΑΝΙΜΑ, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής στήριξης. Η φιλοσοφία του συμπυκνώνεται στην παροχή προς όλους της υποστήριξης, της προστασίας και της φροντίδας που έχουμε ανάγκη. Απώτερος σκοπός των δράσεών του είναι να γίνει ο οργανισμός η θετική επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής υγείας και να συμμετέχει ισότιμα και ενεργά στα κέντρα λήψης αποφάσεων για ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.

Το ANIMACare Store βοηθά σε αυτή την προσπάθεια μέσω της έμπρακτης υποστήριξης της  animacare.gr, της διαδικτυακής πλατφόρμας παραπομπής και ενημέρωσης της ANIMA. Συμβάλλει επίσης στην ενημέρωση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικής στήριξης και στην εξοικείωση των πολιτών με τις δυνατότητες και τα δικαιώματα όλων. Επίσης, επιδιώκει να δίνει σε ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα τη δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά και να αμείβονται για την παραγωγική τους εργασία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή