Μια «Παρέα» τραγουδάει και χορεύει

Μια «Παρέα» τραγουδάει και χορεύει

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάποια πράγματα δεν μεταφράζονται πάντα στα ελληνικά, και αντιστρόφως», λέει ο Τζον Τοντ. Όμως η κίνηση είναι γλώσσα οικουμενική και ο Αμερικανός χορογράφος, που επιστρέφει επαγγελματικά για τρίτη φορά στην Αθήνα, αυτοσχεδιάζει μπροστά στον καθρέφτη «μοιράζοντας» νέες κινήσεις στο καστ. «Το “Company” δεν είναι ένα χορευτικό σόου, αλλά μια παράσταση με κίνηση. Όμως εμένα μου αρέσει να προσθέτω χορό και έτσι οι συντελεστές κινούνται περισσότερο και το απολαμβάνουν!» συμπληρώνει. Δίπλα του, ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου υπολογίζει βήματα, λέξεις και νότες στο κάθε μουσικό μέτρο. Είναι ένα προνόμιο να παρακολουθείς μια πρόβα. Καταξιωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες που μαθαίνουν, ανταλλάσσουν ιδέες και δημιουργούν, ζωντανά. 

Μετά τις παραγωγές των μιούζικαλ «Kiss Me, Kate», «West Side Story» και «Sweeney Todd», ο Πέτρου και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιστρέφουν στο συμφωνικό μιούζικαλ. Ο πολυπράγμων Πέτρου έχει μεταφράσει και σκηνοθετεί το «Company» («Η Παρέα»), το πολυβραβευμένο έργο του Στίβεν Σόντχαϊμ, και με την μπαγκέτα του διευθύνει την Καμεράτα στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στην «Παρέα», που έκανε πρεμιέρα το 1970, οι κολλητοί φίλοι του Ρόμπερτ, πέντε ευτυχισμένα (ή μήπως όχι;) παντρεμένα ζευγάρια, του έχουν ετοιμάσει ένα πάρτι-έκπληξη. Άμεσο, αλλά συγχρόνως πολυεπίπεδο, το έργο εξερευνά τον γάμο και τις ανθρώπινες σχέσεις με φόντο τη Νέα Υόρκη.       

Τον θίασο, τραγουδιστές που παίζουν και ηθοποιούς που τραγουδούν, οδηγεί ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Μαζί του οι ηθοποιοί Ναταλία Τσαλίκη,  Άννα Κουτσαφτίκη και Κατερίνα Παπουτσάκη, οι σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ελένη Σταμίδου, η μέτζο Μαίρη Ελεν Νέζη, οι τενόροι Δημήτρης Ναλμπάντης, Γιάννης Καλύβας και Χρήστος Κεχρής και ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός. Στη σκηνή και τα ανερχόμενα ταλέντα Ξένια Ντάνια και Μαρία Κοσμάτου. 

«Το μιούζικαλ της Καμεράτας με αυτούς τους εξαιρετικούς συνεργάτες είναι για μένα ένα μουσικό διάλειμμα. Είναι και σχολείο, όμως, γιατί μέσα από το αμερικανικό αυτό είδος και τη συλλογικότητα της προσέγγισης έχω μάθει πολλά για τον εαυτό μου και τη μουσική», λέει ο Πέτρου, ο οποίος την υπόλοιπη καλλιτεχνική χρονιά ασχολείται κυρίως με όπερες και συμφωνικά έργα. «Το καλοκαιρινό πρόσωπο της Καμεράτας είναι το πρόσωπο του μιούζικαλ». ■ 

Ηρώδειο, 8 και 9 Ιουλιου greekfestival.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή