Στη Χρυσή Γέφυρα του Ντα Νανγκ

Στη Χρυσή Γέφυρα του Ντα Νανγκ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο γιγαντιαία χέρια «κρατούν» τη  νέα Χρυσή Γέφυρα για πεζούς στους λόφους του Μπα Να. Πρόκειται για το νέο αξιοθέατο λίγο έξω από την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, Ντα Νανγκ, που υποδέχεται εδώ και λίγες ημέρες χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες. Η Χρυσή Γέφυρα στέκεται σε ύψος 1.400 μ., έχει επιφάνεια περίπου 150 μ. και στη φωτογραφία βλέπουμε μόνο ένα τμήμα της πρωτότυπης κατασκευής.

Τον σχεδιασμό της νέας πεζογέφυρας υπογράφει η εταιρεία TA Landscape Architecture, ενώ τα «χέρια» έχουν σμιλευτεί από ατσάλι και υαλοβάμβακα. Η κατασκευή της γέφυρας είναι μέρος μιας επένδυσης ύψους 2 δισ. δολαρίων, που αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής και η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα τελεφερίκ διαδρομής 5,8 χλμ., καθώς και ρεπλίκα γαλλικού χωριού, «ενθύμιο» από την εποχή της γαλλικής αποικιοκρατίας. Τα τελευταία χρόνια, το Βιετνάμ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της τουριστικής βιομηχανίας. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή