Φιλοδοξία στην παραλία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα της γεμάτης όρεξη για ζωή δεκαετίας του 1950, η φιγούρα μιας νεαρής υπάρξεως καθρεφτίζεται στην παραλία των Καννών στην Κοτ ντ’ Αζούρ, εκεί όπου η χρυσή άμμος της γαλλικής Ριβιέρας υποδέχεται συχνά τα «πιν-απ» της κάθε εποχής.

Ο όρος «πιν-απ» έχει καθιερωθεί από τις αρχές του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν μοντέλα και ηθοποιοί ποζάρουν για (λίγο ή περισσότερο) σέξι φωτογραφίες που τυπώνονται σε «μαζικά» αντίτυπα τα οποία οι νέοι κρεμάνε στον τοίχο ή κρατάνε σαν ιδιότυπα φυλαχτά, περιεκτικές αναμνήσεις όλων εκείνων που αφήνουν πίσω όσο βρίσκονται στο μέτωπο.

Στη δεκαετία του ’50, οι εμφανίσεις στην παραλία των Καννών φιλοδοξούν να τροφοδοτήσουν το κόκκινο χαλί του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης που είχε  ξεκινήσει από το 1946, καθώς οι στάρλετ φωτογραφίζονται με την ελπίδα ότι η ομορφιά τους θα προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου κινηματογραφικού παραγωγού ή σκηνοθέτη για τη διεκδίκηση ενός ρόλου.

Κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Όμως, έστω και φευγαλέα, η παραλία των Καννών εκείνη τη στιγμή μοιάζει να τους ανήκει. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή