Το ελληνικό καλοκαίρι της Λίντσεϊ Λόχαν

Το ελληνικό καλοκαίρι της Λίντσεϊ Λόχαν

4' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Lohan Beach Club, στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, το μενού γεύσεων για ναργιλέ συμπληρώνει την αναμενόμενη για το νησί πληθωρική λίστα με τις σαμπάνιες. Τις καμπάνες και τις ξαπλώστρες νοικιάζουν ημερησίως οικογένειες με παιδιά, αλλά και διεθνείς millennials με «ενσωματωμένα» τατουάζ. Κάποιες μέρες εμφανίζεται και η ίδια η Λίντσεϊ Λόχαν, πρώην sweetheart του αμερικανικού κινηματογράφου και νυν σελέμπριτι-επιχειρηματίας στην καλοκαιρινή, νησιωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ηθοποιό, ο σχεδιασμός του μυκονιάτικου ολοήμερου παραλιακού κλαμπ, συμπεριλαμβανομένων και των μουσικών playlists, της ανήκει ολοκληρωτικά. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή της σε κλαμπ στην Αθήνα τον χειμώνα του 2016, ενώ φέτος το καλοκαίρι έγιναν και τα εγκαίνια ενός ακόμα Lohan Beach Club στη Ρόδο, όπου οι θαμώνες απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός τζακούζι πάνω στη θάλασσα.

Σε παραλία στη Μύκονο είχε γιορτάσει η Λόχαν πριν από δύο χρόνια τα τριακοστά της γενέθλια, λίγους μήνες πριν καταγράψει μια κάμερα μια άσχημη σκηνή με πρωταγωνιστές την ίδια και τον πρώην σύντροφό της, Ίγκορ Ταραμπάσοφ. «Συνέβη εδώ, στη Μύκονο, στην παραλία. Και εκείνη τη στιγμή άλλαξα και είπα: “Θα πάρω τον έλεγχο της ζωής μου πίσω, θα τους απολύσω όλους και θα τους προσλάβω ξανά όταν θα είμαι έτοιμη», έλεγε η Λόχαν σε πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times. «Και γι’ αυτό είμαι εδώ σήμερα, γιατί σε εκείνη την παραλία με χτύπησαν. Και είπα στον εαυτό μου: “Ξέρεις κάτι; Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, είναι να πάρω αυτή την παραλία. Θα είναι η δική μου παραλία”».

 

Το ελληνικό καλοκαίρι της Λίντσεϊ Λόχαν-1

H επιχείρηση της 32χρονης ηθοποιού στο Καλό Λιβάδι. © Marco Arguello/The New York Times

 

Εφηβικό πρότυπο

Εφηβικό πρότυπο μέσα από ταινίες όπως το «The Parent Trap», η Λόχαν είχε ζήσει ένα ακόμα «annus horribilis» το 2007. Ήταν μια χρονιά κατά την οποία είχε καταδικαστεί τρεις φορές, δύο από αυτές γιατί είχε βρεθεί να οδηγεί μεθυσμένη και μία για χρήση ναρκωτικών. Το αποτέλεσμα ήταν η εισαγωγή της σε μονάδες απεξάρτησης, όπως η γνωστή κλινική Μπέτι Φορντ. Αναζητώντας μεγαλύτερη ασφάλεια και σχετική ανωνυμία, η Λόχαν μετακόμισε στο Ντουμπάι το 2016.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1986 και ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στην ηλικία των τριών ετών. Ακολούθησαν συμμετοχές σε δεκάδες τηλεοπτικές διαφημίσεις, μέχρι τον πρώτο της ρόλο στη δραματική σειρά «Another World», όταν ήταν δέκα ετών. Το 2004 πρωταγωνίστησε στα «Mean Girls» («Τα κακά κορίτσια»), στον ρόλο μιας έφηβης που επιστρέφει στη γενέτειρά της, την Αμερική, για να ενταχθεί σε ένα σχολικό σύστημα όπου οι παρέες δεν αστειεύονται, ενώ μία δεκαετία αργότερα συμπρωταγωνιστούσε μαζί με τη μητέρα της Ντίνα και τη μικρότερη αδερφή της Άλι στο οικογενειακό ριάλιτι «Living Lohan». Την ίδια χρονιά είχε ζήσει και ένα διάστημα στο Λονδίνο, ανεβαίνοντας στη σκηνή του θεάτρου Playhouse, στο έργο «Speed-the-Plow» του Ντέιβιντ Μάμετ. 

Όπως συμβαίνει συχνά στην αμερικανική σόουμπιζ, η επαγγελματική και η προσωπική ζωή συγχωνεύονται σε κάποιου τύπου αυτο-εμπορικοποίηση, και η Λόχαν δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχει ήδη στο ενεργητικό της συλλογές ρούχων (η σειρά με leggings «6126 by Lindsay Lohan» πήρε το όνομά της από την ημερομηνία γέννησης της Μέριλιν Μονρόε), ένα προϊόν μαυρίσματος χωρίς έκθεση στον ήλιο και ένα συμβόλαιο για θέση γκεστ δημιουργικού συμβούλου στον οίκο Emanuel Ungaro στο Παρίσι. Φέτος η Λόχαν είναι αποκλειστική εκπρόσωπος της Lawyer.com, μιας αμερικανικής ιστοσελίδας που φέρνει σε επαφή πελάτες με δικηγόρους και στην οποία η ηθοποιός έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου και σε θέματα μάρκετινγκ.

 

Το ελληνικό καλοκαίρι της Λίντσεϊ Λόχαν-2

Η καθημερινότητα στο Lohan Beach Club στη Μύκονο. © Marco Arguello/The New York Times

 

Στο μεταξύ, στο Καλό Λιβάδι η Λόχαν υποδέχτηκε πρόσφατα μια καλή της φίλη, την Τίφανι Τραμπ, κόρη του Ντόναλντ από τον γάμο του με τη δεύτερη σύζυγό του, Μάρλα Μέιπλς. Σε ραδιοφωνική εκπομπή του Χάουαρντ Στερν το 2004, ο σημερινός ηγέτης των ΗΠΑ είχε αναρωτηθεί στον αέρα αν οι φακίδες της Λόχαν την έκαναν πιο επιθυμητή, ένα ερώτημα ανάμεσα σε άλλα με σεξουαλικό περιεχόμενο και στόχο την κοκκινομάλλα ηθοποιό, η οποία ήταν τότε 18 ετών. «Είναι ο πρόεδρος, ό,τι και να πει κανείς. Δεν αισθάνομαι τίποτα», σημείωνε η ίδια στους New York Times πριν από την επίσκεψη της Τίφανι στο νησί.Με την Τίφανι Τραμπ

Στη Μύκονο η Λόχαν έλαβε και το «καλύτερο δώρο» για τα 32α γενέθλιά της, την επίσκεψη της αδερφής της, Άλι, στις αρχές Ιουλίου. Τον ίδιο μήνα, ΜΜΕ με κουτσομπολίστικη βάση μετέφεραν δηλώσεις πηγών τους οι οποίες υποστήριζαν ότι η Λόχαν είχε καυχηθεί νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι ότι είχε οδηγήσει αντίπαλο κλαμπ του νησιού σε προσωρινό κλείσιμο κατόπιν καταγγελίας δικής της στο ΣΔΟΕ, ισχυρισμούς τους οποίους ο εκπρόσωπος της ηθοποιού είχε αρνηθεί κατηγορηματικά.

Αυτόν τον καιρό, το ελληνικό κεφάλαιο στη ζωή της Λόχαν συνεχίζεται πυρετωδώς. Πίσω από τις πόρτες του Lohan Beach Club στο Καλό Λιβάδι έχουν ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα ενός ριάλιτι-ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του MTV. Το νέο πρότζεκτ, το οποίο αναμένεται να προβληθεί του χρόνου, εστιάζει στο επιχειρηματικό όραμα της Λόχαν στη Μύκονο και στους τρόπους με τους οποίους το αναπτύσσει μαζί με την ομάδα της. «Είμαι ένας φυσιολογικός, καλός άνθρωπος. Δεν έχω κακές προθέσεις. Και το παρελθόν μου πρέπει να μείνει στο παρελθόν», εκμυστηρευόταν στους New York Times. «Πιστεύω ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η επιτυχία». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή