Dry martini για το λαβράκι μου!

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαι φανατική των κοκτέιλ και μου αρέσει να μαγειρεύω, αλλά δεν είχα τολμήσει ποτέ να τα συνδυάσω. Έχω δοκιμάσει εξαιρετικούς συνδυασμούς σε μπαρ και εστιατόρια, συνήθως την ώρα του απεριτίφ, αλλά δεν με είχε προβληματίσει ποτέ το πώς και το γιατί, μέχρι που αποδέχτηκα την πρόκληση για «ένα δείπνο με κοκτέιλ»!

Τα κοκτέιλ «συγγενεύουν» με τα φαγητά, αφού και τα δύο βασίζονται σε συνταγές με αρκετά υλικά. Αν σκεφτούμε πόσα αρωματικά, φρούτα και μπαχαρικά χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια απίστευτη γκάμα συνδυασμών! 

Χρειάζονται δοκιμή και πειράματα. Αν οι σάλτσες είναι πολύπλοκες, θα πρέπει να βασιστείτε σ’ αυτές. Μπορούμε να διαλέξουμε ένα ή δύο υλικά και να τα χρησιμοποιήσουμε στο κοκτέιλ μας, βγάζοντας έτσι ένα έντονο αρωματικό προφίλ του συνδυασμού. Όπως και στα ταιριάσματα με το κρασί, η εντοπιότητα λειτουργεί πάντα. Με το σούσι ένα κοκτέιλ με βάση το σάκε, ένα Saketini ας πούμε, είναι τέλειο. Φαγίτας, τορτίγιες, εμπανάδας θέλουν τη Μαργαρίτα τους, και δυνατά κοκτέιλ με κονιάκ θα ανταποκριθούν σε γαλλικές προκλήσεις.

Έπειτα από αρκετές δοκιμές, το συμπέρασμα είναι ότι το τζιν αγαπάει τις θαλασσινές γεύσεις. Dry martini λοιπόν ή τζιν τόνικ για στρείδια, μύδια, κυδώνια και γυαλιστερές, αλλά και για ένα παχουλό λαβράκι στα κάρβουνα. Κοκτέιλ με βότκα για καπνιστούς σολομούς, λακέρδες, καπνιστό σκουμπρί, αντσούγιες κ.ά. Aged τεκίλα για πλούσιες σάλτσες με πιπέρια, μπαχαρικά και φρούτα, ενώ κοκτέιλ με ουίσκι, όπως Manhattan, Old fashioned, High ball, ταιριάζουν θαυμάσια με ψημένα στα κάρβουνα κρέατα!

Τips

* Τα σχεδόν πάντα υψηλόβαθμα σε αλκοόλ κοκτέιλ κινδυνεύουν να σκεπάσουν τη γεύση του φαγητού. Επιτύχετε μια ισορροπία με την προσθήκη νερού, σόδας, χυμών.

* Στη διάρκεια του δείπνου σερβίρουμε τα κοκτέιλ σε μικρά ποτηράκια, σε μικρή ποσότητα, έτσι ώστε να σηκωθούμε νηφάλιοι από το τραπέζι.

* Έπειτα από πειραματισμούς, επιτυχημένους και μη, το συμπέρασμα είναι ότι ο καλύτερος συνοδός των κοκτέιλ είναι καναπεδάκια με δυνατές και συμπυκνωμένες σε μία μπουκιά  γεύσεις!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή