Ένα βράδυ στο Εμπάιρ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1959, η Τζέιν Μάνσφιλντ βρίσκεται στο στοιχείο της. Ντυμένη στα λευκά, με γνώριμο βαθύ ντεκολτέ και ένα γούνινο παλτό, ποζάρει στη σκάλα του κινηματογράφου Εμπάιρ, στην πλατεία Λέστερ του Λονδίνου. Στα 26 της χρόνια, η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και σοουγούμαν διατηρεί συμβόλαιο με την 20th Century Fox και είναι ένα από τα αυθεντικά σύμβολα του σεξ της εποχής της. Η θηλυκή της εικόνα ενισχύεται από το γεγονός ότι λίγα χρόνια πριν είχε χρισθεί ένα από τα πρώτα Playboy Playmates, ποζάροντας με αυτοπεποίθηση στο αντρικό περιοδικό.

Το 1959 η Φοξ τής αναθέτει ρόλους σε δύο ανεξάρτητες, χαμηλού προϋπολογισμού, παραγωγές. Οι ταινίες γυρίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζονται σε ιστορίες με γκάνγκστερ. Είναι μια εποχή που το βιογραφικό της περνάει μια κινηματογραφική «κρίση», όμως η όμορφη φωνή της εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί όταν εμφανίζεται σε βραδινά κλαμπ.

Η βραδιά στο Εμπάιρ, αγαπημένο χώρο για πρεμιέρες έργων και προβολές κινηματογραφικών επιτυχιών (το 1959, ο ιστορικός «Μπεν Χουρ» του Γουίλιαμ Γουάιλερ με τον Τσάρλτον Ίστον παραμένει στην οθόνη του Εμπάιρ για 76 εβδομάδες), καθρεφτίζει τη «σταρ» ποιότητα της Μάνσφιλντ. Οκτώ χρόνια αργότερα, η ηθοποιός σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αφήνοντας πίσω της πέντε παιδιά. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή