Βιβλιοπωλείο με υπογραφή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To «ανήσυχο» Σόχο της Νέας Υόρκης είναι μια γειτονιά που το ’70 και το ’80 αγαπήθηκε από καλλιτέχνες που αναζητούσαν αστικές αλτερνατίβες στη δημιουργική καθημερινότητα. Σήμερα, τα lofts του Σόχο αποτελούν πολυτελείς κατοικίες, ενώ η περιοχή γίνεται πόλος έλξης για πολλούς οίκους μόδας. Ανάμεσα σε εκείνους που αγαπούν σήμερα το Σόχο είναι ο Gucci, ένας οίκος που τις τελευταίες σεζόν, πέρα από προϊόντα, προτείνει και «εμπειρίες». Το Gucci Wooster Bookstore είναι μία από αυτές και ανήκει στην ευρύτερη εμπορική πρόταση του Gucci Wooster, ένα κατάστημα με επιλογές από τις συλλογές της ιταλικής εταιρείας, αλλά και αίθουσα προβολών. 

Το νέο βιβλιοπωλείο έχει τη δική του είσοδο και θυμίζει την όμορφη ατμόσφαιρα των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων της Νέας Υόρκης πριν από την επέλαση των αλυσίδων. Τα βιβλία εδώ τα διαλέγει ο «επιμελητής» του Ντέιβιντ Στρέτελ, ιδρυτής με τη σειρά του του βιβλιοπωλείου-μπουτίκ Dashwood Books. Το Gucci Wooster Bookstore θα φιλοξενεί περίπου δύο χιλιάδες τίτλους βιβλίων, ανάμεσα στους οποίους εκδόσεις μουσείων, σπάνια βιβλία και όσα άλλα εμπνέουν κάθε σεζόν τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε. Ο εκλεκτικός χαρακτήρας επεκτείνεται και στο τμήμα της μόδας, όπου οι επιλογές περιλαμβάνουν αφιερώματα σε οίκους όπως Comme des Garçons και Azzedine Alaia, αλλά και άλμπουμ φωτογράφω,ν όπως ο Γιούργκεν Τέλερ και ο Πάολο Ροβέρσι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή