Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

* “Δεν θα ανεχθούμε καμία παρενόχληση στα νερά της Κύπρου”. Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στέλνει μέσω της “Κ” ο άνθρωπος κλειδί της κυβέρνησης Τραμπ για τα ελληνοτουρκικά βοηθός υπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ.

* Η κοινοβουλευτική αριθμητική κι ο χρόνος των εκλογών, τα δύο διλήμματα Τσίπρα.

* Προσκλητήριο Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη. Άνοιγμα στο κέντρο και θετικό αφήγημα από το Συνέδριο της ΝΔ.

* ΤΑ ΕΛΦΕ, η ΔΕΠΑ και ο κ. Πετσίτης. Τα πρόσωπα, τα χρέη και οι ρυθμίσεις στην υπόθεση-γόρδιο δεσμό.

* Η Αγωνία Ζάεφ για την “επόμενη μέρα”. Βιάζεται να τελειώνει με τη συμφωνία των Πρεσπών, επιδιώκοντας ένταξη στο ΝΑΤΟ και «εθνική συμφιλίωση».

* “Ακμάζει ό,τι γίνεται έξω απ την Ελλάδα”. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος μιλάει στην “Κ” για την Χαλυβουργική, την ελληνική ναυτιλία και τη διαμάχη με τους γιους του.

* ”Να επενδύσουμε στα μυαλά των νέων”. Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Κύπρου μιλάει στην “Κ” για το εκπαιδευτικό θαύμα της Μεγαλονήσου.

* Ο λαϊκισμός τελειώνει με κλάματα. Ο καθηγητής του LSE Κέβιν Φέδερστοουν μιλάει στην “Κ” για την Ελλάδα και το Brexit.

* Παπαγαλία, έλλειψη γνώσης και ορθογραφικά – η αποκαρδιωτική εικόνα μερίδας φοιτητών μέσα από τα γραπτά τους.

* Φόβοι για … κίτρινα γιλέκα και εντός της Κομισιόν. Οι παροχές Μακρόν, ύψους 14 δισ. ευρώ, πιθανόν να τον φέρουν σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες.

* Εξαφανίστηκαν 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις. Στόχος να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα.

* Μάχη για τα πλαστικά μιας χρήσης. Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία που προτείνει ευρείες απαγορεύσεις.

* Πληθώρα ψυχιάτρων στην Ελλάδα της κρίσης. Αυξήθηκαν λόγω μεγάλης ζήτησης ψυχιατρικών υπηρεσιών.

* Το κόψε ράψε στο ταξίδι των ρούχων. Οι σταθμοί παραγωγής από την Ασία στην Ελλάδα έως και τις πολυτελείς βιτρίνες των μητροπόλεων της μόδας.

* Το κουαρτέτο του πετρελαίου. ΗΠΑ, Ρωσία , Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ προσήλθαν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα για να την υπονομεύσουν.

* Η τρόικα έβλεπε μόνο τα Εxcel. Η νησιωτικότητα της χώρας ήταν κάτι που θα έπρεπε να απασχολήσει τους δανειστές όταν ζητούσαν μέτρα. Ο Γερμανός ανταποκριτής της FAZ στην Αθήνα Μίχαελ Μάρτενς στο “Γεύμα με την Κ” .

* Η Παναγιά στη Σίκινο μένει μόνο μια μέρα στο ναό της. Η “Κ” έζησε από κοντά ένα μοναδικό έθιμο των κατοίκων του νησιού.

* ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας και η άρση του εμπολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή