ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

* “Δεν θα ανεχθούμε καμία παρενόχληση στα νερά της Κύπρου”. Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στέλνει μέσω της “Κ” ο άνθρωπος κλειδί της κυβέρνησης Τραμπ για τα ελληνοτουρκικά βοηθός υπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ.

* Η κοινοβουλευτική αριθμητική κι ο χρόνος των εκλογών, τα δύο διλήμματα Τσίπρα.

* Προσκλητήριο Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη. Άνοιγμα στο κέντρο και θετικό αφήγημα από το Συνέδριο της ΝΔ.

* ΤΑ ΕΛΦΕ, η ΔΕΠΑ και ο κ. Πετσίτης. Τα πρόσωπα, τα χρέη και οι ρυθμίσεις στην υπόθεση-γόρδιο δεσμό.

* Η Αγωνία Ζάεφ για την “επόμενη μέρα”. Βιάζεται να τελειώνει με τη συμφωνία των Πρεσπών, επιδιώκοντας ένταξη στο ΝΑΤΟ και «εθνική συμφιλίωση».

* “Ακμάζει ό,τι γίνεται έξω απ την Ελλάδα”. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος μιλάει στην “Κ” για την Χαλυβουργική, την ελληνική ναυτιλία και τη διαμάχη με τους γιους του.

* ”Να επενδύσουμε στα μυαλά των νέων”. Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Κύπρου μιλάει στην “Κ” για το εκπαιδευτικό θαύμα της Μεγαλονήσου.

* Ο λαϊκισμός τελειώνει με κλάματα. Ο καθηγητής του LSE Κέβιν Φέδερστοουν μιλάει στην “Κ” για την Ελλάδα και το Brexit.

* Παπαγαλία, έλλειψη γνώσης και ορθογραφικά – η αποκαρδιωτική εικόνα μερίδας φοιτητών μέσα από τα γραπτά τους.

* Φόβοι για … κίτρινα γιλέκα και εντός της Κομισιόν. Οι παροχές Μακρόν, ύψους 14 δισ. ευρώ, πιθανόν να τον φέρουν σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες.

* Εξαφανίστηκαν 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις. Στόχος να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα.

* Μάχη για τα πλαστικά μιας χρήσης. Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία που προτείνει ευρείες απαγορεύσεις.

* Πληθώρα ψυχιάτρων στην Ελλάδα της κρίσης. Αυξήθηκαν λόγω μεγάλης ζήτησης ψυχιατρικών υπηρεσιών.

* Το κόψε ράψε στο ταξίδι των ρούχων. Οι σταθμοί παραγωγής από την Ασία στην Ελλάδα έως και τις πολυτελείς βιτρίνες των μητροπόλεων της μόδας.

* Το κουαρτέτο του πετρελαίου. ΗΠΑ, Ρωσία , Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ προσήλθαν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα για να την υπονομεύσουν.

* Η τρόικα έβλεπε μόνο τα Εxcel. Η νησιωτικότητα της χώρας ήταν κάτι που θα έπρεπε να απασχολήσει τους δανειστές όταν ζητούσαν μέτρα. Ο Γερμανός ανταποκριτής της FAZ στην Αθήνα Μίχαελ Μάρτενς στο “Γεύμα με την Κ” .

* Η Παναγιά στη Σίκινο μένει μόνο μια μέρα στο ναό της. Η “Κ” έζησε από κοντά ένα μοναδικό έθιμο των κατοίκων του νησιού.

* ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας και η άρση του εμπολέμου.