ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γύρος του κόσμου σε 18 λαχταριστές πίτες!

Από Μαροκινή pastilla και ισπανικά empanadas, μέχρι τούρκικα μπουρέκια και ρωσική τυρόπιτα vatrushka. Αγγλικές pot pies, ιταλική χταποδόπιτα, μεξικάνικα chimichangas, ινδικά samosas και άλλες μοναδικές συνταγές για ένα γαστρονομικό ταξίδι στις 4 γωνιές της γης.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-1

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης

Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος ετοιμάζει πρωτότυπες συνταγές για χοιρινές μπριζόλες με μπαχαρικά αλλά και με σιρόπι μήλου, μια κινέζικη ομελέτα με ψαρονέφρι και παϊδάκια με πικάντικο γλασάρισμα για να γιορτάσουμε στο σπίτι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-2

Εποχικά μαγειρέματα

Με καρότα φτιάξαμε σούπερ λαχταριστή μαρμελάδα με μανταρίνι και λουίζα, γλυκό του κουταλιού, αρωματικό τσάτνεϊ με αχλάδι αλλά και μια εκπληκτική σκορδαλιά που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-3

Στέικ ψητό στο τηγάνι

Τα μυστικά της τέλειας μπριζόλας δια χειρός Αλέξανδρου Τσοτίνη που τη μαγείρεψε μόνο με ελαιόλαδο και αφρίνα. Μαζί, ξηρές μαρινάδες που προτείνει ο σεφ.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-4

Τυλιχτό βήμα-βήμα

Χειροποίητη πίτα και σπιτικός «γύρος» κομμένος στο χέρι, όλα νόστιμα φτιαγμένα στην κουζίνα μας με τις οδηγίες του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-5

2 σαλάτες που πάνε με όλα

Σαλάτα με ξινόμηλο, ξερά σύκα, σουσάμι και σος μήλου μαντζουράνας και πρασινάδες με κολοκύθα και σάλτσα με τσίλι και Μοσχάτο. Θα γίνουν οι αγαπημένες σαλάτες που θα συνοδεύσουν την κρεοφαγία του μήνα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-6


Τα κλασικά

Φαγητό της Κυριακής, απλό λιτό με διακριτές γεύσεις όπως ακριβώς το φτιάχνει ο Χριστόφορος Πέσκιας με λεμόνι και θυμάρι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-7

Στην ψαραγορά με τον Λευτέρη Λαζάρου

Μέσα σε 20 λεπτά, ο σεφ µάς µετέδωσε πυκνή γνώση για τον θαλάσσιο κόσµο και σκάρωσε και τρία πεντανόστιµα µεζεδάκια. Γκεστ σταρ η πεσκανδρίτσα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-8

Νέα ελληνική κουζίνα

Ο σεφ Αστέριος Κουστούδης μόλις ξεφούρνισε μια ρεβιθάδα με ρίζες και μύδια. Πιάτο ευφάνταστο, κεφάτο, που συνδυάζει τη γήινη νοστιµιά των ρεβιθιών µε τα αρώµατα τριών… ριζών: µαραθόριζας, σελινόριζας και πιπερόριζας.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-9

Ψωμί έτοιμο σε 1½ ώρα!

Απλό, καθημερινό και γρήγορο. Θα συνοδεύσει υπέροχα όλες τις κοκκινιστές σάλτσες, τα λαδολέμονα και τα ζουμιά από τα κρεατικά μας.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-10

Τι θα φάμε σήμερα;

Ανοίγουμε τον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου και βρίσκουμε εύκολες και καθημερινές συνταγές για όλα τα γούστα. Χόρτα τσιγαριαστά ή αρακάς με αγκινάρες και γαρίδες;

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-11

Μπολ ενέργειας

Ξεκινάμε τη μέρα μας χορταστικό πρωινό με σπιτική γκρανόλα, ξερά και φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά και γιαούρτι ή γάλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-12

Στο ζαχαροπλαστείο

5 υπέροχες συνταγές με μανταρίνια, λεμόνια και πορτοκάλια, τους πρωταγωνιστές της εποχής όπως το κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκαλιού.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-13

Στις 10/02 με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή