ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τέχνη του κεράσματος, η κουλτούρα του μεζέ, τα θρυλικά θερινά μαγειρευτά

Ένα τεύχος αφιερωμένο στο ηλιόλουστο πρόσωπο της πιο ξεχωριστής κουζίνας.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-1

Αφιέρωμα: Πολίτικη κουζίνα του θέρους

Μελιτζάνες, ντομάτες, κολοκυθάκια, ψάρια και θαλασσινά μαγειρεύονται με μυρωδικά και μπαχαρικά και συνθέτουν μια από τις πιο περιποιημένες καλοκαιρινές μαγειρικές. Οι Πολίτισσες Σούλα Μπόζη, Νένα Ισμυρνόγλου και Νίκη Χρυσανθίδου αλλά και οι γνώστες της τοπικής κουζίνας Σταυριανή Ζερβακάκου και Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύουν μεταξύ άλλων κρύα σούπα γιαουρτιού με αντράκλα και πλιγούρι με μυρωδικά, παλατιανή σούπα βελουτέ με φακές και ατζέμ πιλάφι.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-2

Γιορτή δίχως μεζέ δεν νοείται

Τσιροσαλάτα, σκορδαλιά με αμύγδαλα, γαύρος μαρινάτος και πατατοκεφτέδες είναι τα απαραίτητα συστατικά για ένα γιορτινό τραπέζι με φίλους και συγγενείς.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-3

Το χιουνκιάρ μπεγιεντί του Πέσκια

Το αγαπημένο φαγητό του σουλτάνου. Ο σεφ πρώτα καψαλίζει την μελιτζάνα για να παραμείνει ανοιχτόχρωμη και να αποκτήσει μια καταπληκτική καπνιστή νοστιμιά.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-4

Νέα ελληνική κουζίνα από την Πόλη

Ο σεφ Αστέριος Κουστούδης αξιοποιεί τα μύδια της περιοχής και τα φημισμένα πιλάφια της για να ετοιμάσει μυδοπίλαφο με λευκό κρασί, κρεμμύδι και φλούδα πορτοκαλιού.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-5

Η εποχή της μελιτζάνας

Από το ιμάμ και τη μελιτζανοσαλάτα μέχρι τον μουσακά, αν υπάρχει ένα λαχανικό που χαρακτηρίζει την πολίτικη κουζίνα, αυτό είναι η μελιτζάνα.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-6

Καλοκαιρινές σαλάτες

Μπαχαρικά, καυτερές πιπερίτσες και αλίπαστα συνδυάζονται με καλοκαιρινά λαχανικά στις σαλάτες του Ιουλίου. Στη φωτογραφία πιάζ(ι) με φρέσκο κρεμμυδάκι και αντζούγιες.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-7

Πολίτικο ψωμί με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Βρήκαμε ταίρι για να συνοδεύσουμε τυριά και φρούτα, ένα σφιχτό και αρωματικό ψωμί με πλούσια γεύση ξερών φρούτων.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-8

Στο ζαχαροπλαστείο

Γλυκό του κουταλιού από ξερά βερίκοκα, σεκέρ παρέ και ρεβανί είναι μερικά από τα πολίτικα γλυκά που ετοίμασε ο Στέλιος Παρλιάρος.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-9

Καθημερινά στο πιάτο μας

Ο Ιούλιος απαιτεί γρήγορα, εύκολα και ελαφριά μαγειρέματα. Ακολουθούμε το συνταγολόγιο και ετοιμάζουμε ψάρι στη λαδόκολλα με ντομάτες και θυμάρι και λαβράκι με σάλτσα αγγουριού για ένα ισορροπημένο εβδομαδιαίο διατροφικό πρόγραμμα.

Κυκλοφορεί στις 14/07 με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή