ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα: Έθνικ Αθήνα

Δέκα μάγειρες από «εξωτικά» εστιατόρια της πόλης μοιράζονται μαζί μας αυθεντικές συνταγές του τόπου τους. Από την Συρία και την Αίγυπτο μέχρι το Περού και τη Ρωσία, μαθαίνουμε τις μαγειρικές συνήθειες των ανθρώπων που καταφέραν μέσω του φαγητού να επικοινωνήσουν με όλους μας.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-1

Μπομπότα για πρωινό

 Η «περιποιημένη» εκδοχή του Χριστόφορου Πέσκια θα σας ενθουσιάσει: είναι πανεύκολη, με απίθανο χρυσαφένιο χρώμα και έντονη, ρουστίκ γεύση.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-2

Χοιρινό κυδωνάτο και πρασάτο

 Σάλτσα καραμελόχρωμη, κυδώνια και πράσα μελωμένα, κρέας αφρός: ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοιμάζει το τέλειο κυριακάτικο πιάτο του φθινοπώρου.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-3

 Στην κουζίνα του μετρ

Ο Λευτέρης Λαζάρου μας εξηγεί ότι το θράψαλο θέλει μόνο κατσαρόλα και μας δείχνει όλα τα μυστικά για το μαγείρεμά του. 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-4

 Για το καθημερινό τραπέζι 

Ο Οκτώβριος είναι ίσως ο πλουσιότερος μήνας σε λαχανικά, αφού υπάρχουν τα τελευταία νόστιμα και ολόγλυκα του καλοκαιριού, όπως ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, καθώς και τα νέα του φθινοπώρου, όπως κολοκύθα, κουνουπίδι, λάχανο κ.ά. Στο καθημερινό συνταγολόγιο βρίσκουμε 4 επιλογές για κάθε μέρα της εβδομάδας.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-5

Στο ζαχαροπλαστείο

Πέντε πρωτότυπες σοκολατένιες συνταγές από τον μετρ της σοκολάτας. Ο Στέλιος Παρλιάρος καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα, τη σοκολάτα και ετοιμάζει παγωμένη μους, καριόκες και σοκολατένιο τσίζκεϊκ.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-6

 Εποχή για μήλα 

Γνωρίζουμε τα πάντα για το αγαπημένο φρούτο , τις ποικιλίες και την παραγωγή του. Και βέβαια το βάζουμε σε σαλάτες, σε μαγειρέματα και σε γλυκά και το κάνουμε κομπόστα, τσάτνεΐ και σάλτσα. 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-7

 Απόψεις, σχόλια και παρατηρήσεις

Στον «Γ» Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η ενότητα «Λόγια» όπου σπουδαίοι άνθρωποι της αγροτικής ζωής, της παραγωγής, του φαγητού αλλά και της δημοσιογραφίας καταθέτουν απόψεις, καταγράφουν ιδέες και σημειώσεις και μας κάνουν να σκεφτούμε λίγο παραπάνω τη σχέση μας με το φαγητό και τον κόσμο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ-8

Στα περίπτερα με την Καθημερινή της Κυριακής, στις 13/10.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή